Olika tider

Vi äter nästan alltid middag vid 18 på kvällen. Det tycker vi är en bra tid. Både jag och Mattias har hunnit hem från våra jobb och en av oss har haft tid att laga till maten (den som hämtar barnen och således är hemma först – oftast jag). Eventuellt är det lite för sen tid för barnen då de är hungriga långt tidigare. De äter mellanmål på förskola och skola vid 14-tiden. Jag har därför på test börjat ge dom mat vid 17-17:30 tiden. Sedan äter jag och Mattias, i lugn och ro, som vanligt vid 18.

På måndagar har Filippa dans och då blir det naturligt så att hon måste äta före oss. Gustaf får då äta samtidigt som Filippa. Ikväll var det dessutom föräldramöte på Filippas skola kl 18 som jag måste gå på. Vi fick ingen barnvakt så bara en av oss vuxna kunde gå. Jag anmälde mig frivillig. Det innebar att Mattias åt som vanligt vid 18 och jag fick äta när jag kom hem efter mötet vid 20-tiden.

Det ställde krav på mat som är god att hålla varm och värma upp. Det blev färdigmarinerade kycklingklubbor och ugnsbakade grönsaker (idag bestående av potatis, rödbetor, morötter, kålrötter och lök). Barnen gilar inte ugnsbakade grönsaker så de fick ris istället. Till detta en kall sås gjord på grekisk yoghurt, sweet chili, salt och peppar. Jättegott!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *