Odla grönsaker

Hahaha, inga rådjur ska äta upp våra jordgubbsplantor i år!

Hahaha, inga rådjur ska äta upp våra jordgubbsplantor i år!

Jag älskar att bo i hus. Något av det allra bästa är den egna tomten och möjligheten att kunna odla grönsaker frukt och blommor. Nu börjar årets grönsaksodling ta sig. Även jordgubbsplantorna ser väldigt fina ut. Förra året blev det ingen jordgubbsskörd då de förbenade rådjuren hann äta upp alla plantor innan jag hade lagt på skydd. 2015 fick vi en rejäl skörd. I år har jag sett till att ligga steget före med speciella ställningar och fiberdukar runt pallkragarna.

Odla grönsaker

Årets grönsaksodling

I år har jag planterat olika sorters sallad, bladspenat, rädisa, majrova och morot. Idag, passande nog på World Meat Free Day, var det dags för årets första skörd. Sallad, bladspenat och rädisor är det som blivit klart först. Jag skördade några av rädisorna till frukosten imorse. Dessa skivade jag och la på morgonsmörgåsarna. Blev även sallad och rädisor som tillbehör till middagen på kvällen. Riktigt, riktigt gott och känslan, oslagbar!

Årets första skörd - oslagbart!

Årets första skörd – oslagbart!

World Meat Free Day är ett globalt initiativ som uppmuntrar världen att äta bättre för planeten genom att minska köttintaget. Jag försöker på det sätt jag kan dra mitt strå till stacken genom att allt eftersom minska på familjens köttkonsumtion. Inte bara idag utan varje dag, året om.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Frida skriver:

  Heej, vart har du köpt nätet till jordgubbarna?
  Letat överallt….
  Tacksam för svar, vänligen frida

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Hej,

  Det är köpt på Blomsterlandet i Sollentuna.

  Hälsningar,
  Jessica

 3. Helene skriver:

  Hej!

  Var har du köpt ditt nät och bågar som du har på bilden över jordgubbarna? Jag letar efter något liknande.
  Mvh Helene

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Oj! Tror det var på Blomsterlandet! Finns liknande på tex Ica maxi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *