En härlig dag med träning och välmående i fokus, Fazer Blogger Boot Camp 2013

Igår lördag var det äntligen dags för det vi många träningsbloggare längtat efter ända sedan biljetterna släpptes i november – Fazer Blogger Boot Camp 2013. Fazer Blogger Boot Camp är Sveriges största träningsevent för bloggare. För sjätte året i rad samlades bloggare och bloggläsare från hela Sverige för att inspireras, mingla och ha roligt tillsammans. I år bjöds det på fler pass och föreläsningar än tidigare år och vi bjöds på god mat och dryck under hela dagen. På kvällen bjöds vi på en träningsbloggfest med middag, underhållning, prisutdelning och mingel.

Det här var första året jag var med och jag lovar, jag kommer hänga framför datorn när biljetterna till nästa års event släpps (årets biljetter sålde slut på mindre än ett dygn). Det var ett riktigt bra träningsevent! Arrangörerna hade verkligen ansträngt sig för att vi skulle få en toppendag. Vilket fantastiskt jobb de har lagt ner. Och en toppendag tror jag att vi alla fick!

Min morgon började med uppstigning i ottan, 5:45. Att ta sig upp redan då på en lördag var inga problem för humöret var på topp inför dagen som låg framför mig. Väskan var redan packad med ombyten (både tränings- och festkläder) och extra mellanmål. Nu vara det bara magen som skulle laddas. Min frukost blev Risentas GI-smarta gröt toppad med färsk frukt och sojamjölk till det samt två stora äggsmörgåsar. Mycket gott och mättande!

Sedan tog jag mig in till stan och SATS där eventet ägde rum. Vi blev tilldelade ett skåp och där i låg en riktigt välfylld goodiebag med massor av trevligheter. Jag återkommer till innehållet i denna i ett senare inlägg. Sedan var det mingel i utställningsytan där alla sponsorer fanns, bland annat bjöd Fazer oss på underbara frukostfrallor. Fazer stod dessutom för samtliga mellanmål, lunch och middag under dagen.

När man anmälde sig till FBBC fick man välja vilka pass och föreläsningar man ville vara med på. Mitt schema var Self myo facial release med användning av en Foamroller från Casall, step up-passet Pink celebration med Anna Duberg från Röhnisch, föreläsning Bästa Käket med representanter från Fazer, danspasset Latin Fusion med Cecilia Ehrling, föreläsningen Viktigt om hälsa och hälsoförebilder med två av arrangörerna Terese och Sofia samt cykelpasset Mission possible 2 med Sara. Jag hade medvetet lagt upp en dag med lättare pass och inspirerande föreläsningar eftersom jag inte har tränat så mycket på senare tid (men det kommer det bli ändring på!). Och vilka härliga pass och föreläsningar det var. Man blev pushad, peppad och inspirerad till max! Glädjen genomsyrade varenda aktivitet!

Mat och dryck serverades i mängder under dagen och det var bara att ta för sig. Frukost, mellanmål och middag stod Fazer och Fazers Tomas Diederichsen, Årets kock 2011, för. Det var smörgåsar med olika fyllningar till frukost och mellanmål, till lunch inkokt lax med goda tillbehör och wraps med god fyllning till eftermiddagsmellanmål. Under dagen fanns det dessutom annat ätbart uppdukat som nötter från OLW, Gainomax, olika juiceblandningar som Oral B bjöd på och smoothies. Bonaqua bjöd på smaksatt och naturellt vatten hela dagen. Man behövde inte gå hungrig eller törstig direkt!

I mingelytan stod alla sponsorer representerade. De hade roliga tävlingar, förmånliga erbjudanden samt kom med inspirerande tips för oss som gillar att träna och blogga.

En av tävlingarna som arrangörerna av FBCC ordnade var vilken deltagare som hade den bästa och mest inspirerande namnskylten. Jag hade min skylt på huvudet och det stod Jessica LEVA SUNT(D)berg. Fyndigt va?! Fast jag vann tyvärr inte, bättre lycka nästa år!

Efter sista passet var det dusch och fix och kvällen avslutades med middag, underhållning och fest i en festlokal i närheten. Middagen som serverades var kyckling med potatis, grönsaker och sås, en helt fantastisk efterrätt samt godis, te och kaffe. Magdalena Bibik bjöd på stand up och det var prisutdelning med massor av fina priser. Tyvärr hade jag inte lyckan med mig denna gång.

Efter en lång, härlig, rolig och inspirerande dag var vi nog alla väldigt trötta. Själv begav jag mig hem vid 21-tiden och sov en god natts sömn. Nu längtar jag till nästa år för då FBBC kommer jag tillbaka, det kan ni skriva upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. dianasdrömmar skriver:

  Vilken härlig och inspirerande dag kram Diana

 2. Fröken M skriver:

  Snygging !!
  Och ni verkar ju ha haft det hur bra som helst 🙂
  Här har jag ”laddat” med ett löp pass idag innan det är dags att sticka iväg och jobba kväll !
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *