En hit i repris

Köttfärsfyllda auberginer fick helt oväntat stor tumme upp av Mattias häromveckan. Det är kul när rätter man komponerar ihop själv och som man inte tror kommer uppskattas faktiskt blir en hit. Sist gjorde jag bara ordning lunchlådor till mig och Mattias men idag fick även barnen smaka. Filippa gillade köttfärssåsen men tyckte inte om auberginen. Själv tror jag hon inte ville smaka för hon tror att det är äckligt. Gustaf fick en pannkaka innan maten (jag gjorde nämligen ordning matlåda med pannkaka och grönsaker till Filippa till i morgon då hon ska med förskolan på utflykt till skogen och de ska ha med både lunch och frukt) och kanske inte var hungrig för han smakade inte ens.

Perfekt familjemat då den går utmärkt att förbereda. Jag gröpte ut auberginerna och stekte upp köttfärsröran redan igår söndag. Idag fyllde jag skalen med köttfärssåsen och toppade med keso, in i ugnen 15-20 minuter för gratinering, klart!

Till maten serverade jag en mycket uppskattad sallad gjord på mango, avokado och röd paprika (samt lite citronsaft och salt). Mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Emmy skriver:

    Tycker det är såå gott med köttfärs och aubergine ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *