En kopp med solljus

Huruvida man ska ta kosttillskott eller inte tvista de lärde. Att vi här i mörka norden behöver tillskott av D-vitamin är det dock många som är överens om. Rekommendationen är att ta D-vitamintillskott under de mörka årstiderna oktober till april. Många i Sverige lider faktiskt av brist på detta viktiga vitamin. Det bildas i huden när solen lyser på oss. Problemet i Sverige är att solen bara är stark nog mitt på dagen under sommarmånaderna. Med maten får vi tyvärr i oss ytterst lite D-vitamin (finns annars bland annat i fet fisk, lever, äggula, mejeriprodukter).

D-vitamin i te- eller brustablettformVill man inte ta D-vitamin i tablettform finns det nu en smart nyhet på marknaden. Friggs kommer nämligen med en nyhet inom serien av funktionella teer, TE+ Solljus. Det är speciellt framtaget för att bidra med ett tillskott av D-vitamin. En kopp Friggs TE+ Solljus tillgodoser en fjärdedel av det dagliga rekommenderade intaget av vitamin D. Fyra koppar te ger med andra ord oss det dagliga rekommenderade intaget för vuxna.

TE+ Solljus är ett grönt rooiboste berikat med D-vitamin och smak av exotiska frukter som mango, ananas, apelsin, kokos och rosenblad.

Friggs TE+ är en serie funktionella hälsoteer där sedan tidigare TE+ Energi, TE+ Immun och TE+ Sockerbalans finns. Nu sluter sig alltså TE+ Solljus till familjen.

Först och främst tycker jag att Solljus-teet är fantastiskt gott. Den har en fräsch, god och uppiggande smak! Man får nästan känslan av att man ligger på en exotisk strand under blå himmel och strålande solsken och sippar på en god drink! Att teet sedan gör gott för kroppen är bara ett enda stort plus i kanten. Det är oerhört smidigt att kunna komplettera intaget av D-vitamin genom en sådan god dryck som te.

Gillar du varken traditionella tabletter eller te har Friggs även D-vitamin i form av brustabletter som löses upp i vatten. De finns i smakerna citrus och hallon.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *