Familjens nya hang-up
Sötpotatis är just nu en favorit hemma hos oss. Perfekt när man vill variera tillbehören till maten. Vi äter den ugnsbakad i klyftor, skuren som pommes stripes, i en pyttipanna, som sötpotatismos, i sötpotatisgratäng, etc. Näringsmässigt skiljer sig inte sötpotatisen så mycket från vanlig potatis mer än att sötpotatis har lägre GI, mer C-vitaminer och är glutenfritt. Personligen tycker jag att sötpotatis är mycket godare!
Sötpotatisen passar lika bra till kött, fisk och fågel!
Sötpotatis:
fibrer 0,7 g
energi 470 kJ/114 kcl
protein 1,7 g
kolhydrater 25,6 g
fett 0,4 g
C-vitamin 21 mg
vatten 71 g
Potatis:
fibrer 1,4 g
energi 320 kJ/76 kcl
protein 1,8 g
kolhydrater 16,1 g
fett 0,1 g
C-vitamin 11 mg
järn 0,48 mg
vatten 79,6 g
Senaste kommentarer