Mer protein och fiber, mindre kolhydrater och gluten

Det är helt otroligt vad många roliga, nyttiga och hälsosamma livsmedel som finns att köpa i livsmedelshandeln idag och nyheter kommer hela tiden. En rådande trend är att man vill äta mer av proteiner och fibrer men mindre av kolhydrater och gluten.

Nyheter från VilmasFröknäcke har blivit ett populärt bröd. Antingen bakar man sitt eget från grunden, köper färdig mix på påse och bakar ut själv eller köper bakat fröknäcke. Riktigt goda och ekologiska knäckebröd har företaget Vilmas. Deras filosofi är att mat ska vara nyttigt och gott, bra och hållbar för både kroppen och miljön. Precis vad jag också tycker!

FröknäckeRiktigt smakrika och goda knäckesticks!En av Vilmas senaste nyheter i sitt sortiment är just Fröknäcke. De är bakade med 70% frön och surdeg av värmländskt ekologiskt bovete. Glutenhalten är mycket låg. Jag älskade det här brödet! Krispigt, smakrikt och lite lätt salt. Lika gott naturellt som med pålägg som till exempel avokado eller ägg, eller varför inte till ostbrickan?!

Nya fräscha recept och förpackningarFörutom fröknäcke kommer Vilmas med ytterligare 10 nya produkter som kommer att ersätta tidigare sortiment. De har förbättrat recepten, fräschat upp förpackningarna och infört ett enhetligt pris.

Ät och njut som de är eller med lämplig toppingJag har fått hem samtliga nyheter bland knäckesticksen (sedan finns det även två fikasticks att köpa). Råg Surdeg Knäckebröd, Fjällknäcke, Fröknäcke, Sesam Knäckesticks, Rosmarin Knäckesticks, Svart & Vit Knäckesticks, Chili & sesam knäckesticks, Kantarell Knäckesticks och Fårost & örter knäckesticks. Man kan äta alla sticks precis som de är, med lite smör eller toppat med någon god och passande röra, till olika maträtter, ostbrickan eller varför inte till fredagsmyset istället för chips?! Några av dessa sorter har jag testat tidigare och det ska bli spännande att se om de blivit ännu godare!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.