Mer protein och fiber, mindre kolhydrater och gluten
Det är helt otroligt vad många roliga, nyttiga och hälsosamma livsmedel som finns att köpa i livsmedelshandeln idag och nyheter kommer hela tiden. En rådande trend är att man vill äta mer av proteiner och fibrer men mindre av kolhydrater och gluten.
Fröknäcke har blivit ett populärt bröd. Antingen bakar man sitt eget från grunden, köper färdig mix på påse och bakar ut själv eller köper bakat fröknäcke. Riktigt goda och ekologiska knäckebröd har företaget Vilmas. Deras filosofi är att mat ska vara nyttigt och gott, bra och hållbar för både kroppen och miljön. Precis vad jag också tycker!
En av Vilmas senaste nyheter i sitt sortiment är just Fröknäcke. De är bakade med 70% frön och surdeg av värmländskt ekologiskt bovete. Glutenhalten är mycket låg. Jag älskade det här brödet! Krispigt, smakrikt och lite lätt salt. Lika gott naturellt som med pålägg som till exempel avokado eller ägg, eller varför inte till ostbrickan?!
Förutom fröknäcke kommer Vilmas med ytterligare 10 nya produkter som kommer att ersätta tidigare sortiment. De har förbättrat recepten, fräschat upp förpackningarna och infört ett enhetligt pris.
Jag har fått hem samtliga nyheter bland knäckesticksen (sedan finns det även två fikasticks att köpa). Råg Surdeg Knäckebröd, Fjällknäcke, Fröknäcke, Sesam Knäckesticks, Rosmarin Knäckesticks, Svart & Vit Knäckesticks, Chili & sesam knäckesticks, Kantarell Knäckesticks och Fårost & örter knäckesticks. Man kan äta alla sticks precis som de är, med lite smör eller toppat med någon god och passande röra, till olika maträtter, ostbrickan eller varför inte till fredagsmyset istället för chips?! Några av dessa sorter har jag testat tidigare och det ska bli spännande att se om de blivit ännu godare!
Senaste kommentarer