Öländska kroppkakor i Stockholm

Kroppkakor från Evas kroppkakor

Under vår mysiga semester på Öland passade vi självklart på att testa den öländska delikatessen kroppkakor. Vi avnjöt dom inte bara på plats hos Evas Kroppkakor utan köpte även med oss tio stycken hem. Det är exakt samma kroppkakor som serveras på caféet men de har inte kokat helt färdigt utan behöver ytterligare 15 minuter i lättsaltat vatten.

Lika goda som på plats på Öland

Dessa godingar avnjöt vi till lunch idag. Hemgjord lingonsylt, ovispad grädde men även messmör serverade vi till våra kroppisar. Smakade exakt lika gott som på plats. Dessutom var messmör till fantastiskt gott!

Synd att vi inte köpte hem fler. Nästa gång får jag testa att laga till egna. Är det någon som har något bra recept?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Marlene skriver:

    Å så gott!
    Jag är uppvuxen på Öland och vi är här just nu. Solen skiner och det är varmt! Självklart har jag ett recept… min morfars… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *