Favoriter

Jag har lagat så mycket god mat under åren. Det är svårt, eller för att inte säga omöjligt, att välja ut favoriterna. De är så många. Ett är dock kyckling (eller kött) i god sås. Den är ”to die for”. Egentligen borde jag här på bloggen skapa en kategori som heter just favoriter och länka till de allra godaste. Problemet är annars att man lätt glömmer bort att laga rätter som man tyckte jättemycket om.

Idag köpte jag hem en bit kassler till bra pris. Jag visste inte riktigt hur jag skulle laga till den men då kom jag tänka på en vardagsfavorit som bygger på just kassler. Jag har lagat den några gånger genom åren och receptet kommer från kokboken  “Klaras GI-mat för familjen” och rätten heter tomatgratinerad kassler. Den är inte bara god utan går snabbt att laga till och går bra att förbereda om man vill det. I receptet ska man ha risoni till kasslern men jag ville variera mig och valde att servera en rotfruktspytt (bestående av palsternacka, morot, rotselleri och potatis) till istället. Det fungerade lika bra som risoni tycker jag. Färska grönsaker serverade jag också till maten. Mycket gott!

Tomatgratinerad kassler med risoni, 4 port

400 g kassler
2 dl havregrädde
1 dl tomatpuré
1 dl riven ost
Salt och peppar

4 port risoni
Gröna bönor
1 citron
2 msk olivolja

Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form. Blanda havregrädden med tomatpurén, salt och peppar och häll över kasslern. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i 15 minuter.

Koka risonin i en kastrull och de gröna bönorna i en annan. Pressa saften ut citronen och häll i en skål. Blanda ner olivolja och lite salt och peppar. Häll i den kokta risonin i citronoljan och servera tillsammans med kasslern och bönorna.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *