Middagsklart!

Jag säger hela tiden att jag ska laga mer fisk här hemma, men det blir ju som bekant inte alltid som man tänkt sig. Jag, och resten av familjen, älskar lax så det är egentligen ganska konstigt att vi inte äter det oftare.

Under midsommar blev det som tur är en hel del av den goda fisken. Vi frossade i gravad och rökt lax och olika sorters sill. Jag skulle kunna äta det mycket oftare än vad vi gör, det är ju så gott!

Vissa tycker det är svårt att variera tillagningen av fisken. Det kan också vara svårt att laga till den så att hela familjen gillar maten. Vad gäller lax ugnsbakar vi nästan alltid vår och varierar topping och tillbehör. Det funkar bra för oss. Torsk tycker jag är svårare och därför äter vi det väldigt sällan.

Abba Middagsklart och lax

Det finns dock bra hjälp att få. Jag har precis upptäkt Abba Middagsklart. Det är färdiga såser, pesto och grytbaser och till dessa tillsätter man bara lax eller torsk, kokar upp och sedan är det klart att äta. De är helt fria från tillsatser vilket nästan är ett krav numera från min sida.

Lax med sås och ris - mums!

I veckan testade jag Abba Middagsklart Citronsås med basilika för pasta. Jag kokade bara upp såsen, tillsatte skuren lax, lät det koka ihop och sedan var det klart att servera. Vi testade både med pasta och ris till och båda fungerade lika bra. Såsen var precis lagom krämig och hade mycket god smak. Riktigt gott! Har ni testat någon av dessa?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *