Först eller sist?!

Som bloggare har man ibland förmånen att testa varor, produkter och tjänster inom sin ”bloggkategori” före alla andra. Företag och PR-byråer har förstått vilken genomslagskraft vi bloggare har. Mina ord är aldrig köpta. Jag skriver vad jag tycker och är alltid helt ärlig.

Jag tycker det är kul att laga mat, baka och experimentera i köket. Testar gärna nya recept och även gamla recept som jag anpassar efter mitt eget smak och tycke. Jag har länge läst om fröknäcke på både tränings- och matbloggar. Alla verkar baka detta bröd och alla hyllar det. Anledningen till att jag har dröjt är att vi har massor med köpeknäckebröd hemma och jag hade tänkt att vi skulle äta upp det innan jag bakar. Men då kommer det väl dröja till dödagar innan det blir av.

Imorse tog jag äntligen steget och bakade mitt eget fröknäcke. Det var lätt och smidigt att röra ihop degen och det var inga problem att kavla ut till en ganska platt kaka. In i ugnen på 150 grader i ca 45 minuter. Svalna och skära upp. Smaka. Åhhhhh – suuupergott! Det här kommer gå åt snabbt. Smakrikt och sprött och en fröjd för öga och gom. Det här kommer jag garanterat att baka fler gånger.

Har du testat fröknäcke?

Fröknäcke:

1 dl solroskärnor (eller ½ dl pumpakärnor och ½ dl solrosfrön)
1 dl sesamfrön (hälften vita, hälften svarta)
½ dl hela linfrön
1 msk chiafrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk olivolja
2½ dl kokande vatten
½-1 tsk salt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i oljan. Koka upp vatten. Häll vattnet över fröblandingen och rör om ordentligt. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut till en tunn kaka. Strö över lite flingsalt. Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt torka. Njut med tex smör och ost.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *