Nyårsmat en vanlig vardag
I veckan var det som sagt nyårsafton. Vi är många som la ner lite extra tid och pengar på en riktigt god, lite finare middag. En fin köttbit låg säkert på mångas huvudrättstallrikar. Själva åt vi en helt underbar älgentrecôte och potatisgratäng, sås och sallad till detta.
Ryggbiff är också en lite finare köttdetalj som det säkert var en hel del av er som åt. Nu visade det sig att jag hade en mycket fin bit ryggbiff liggandes hemma i frysen och den tinades upp till kvällens helt vanliga fredagsmiddag. Helstekt ryggbiff, färdiga pommes, grönsaker, bea och grillsås till denna. Ett glas rött slank ner för strupen! En nyårsmiddag en vanlig vardag alltså. Inte dumt alls!
Helstekt ryggbiff, 4 port
1 kg ryggbiff
salt, peppar
smör till stekning
Sätt ugnen på 175°C. Torka köttet torrt och gnid in salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsform. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är ca 56°C. Ta ut och låt köttet vila i folie. Precis innan servering, stek köttet hastigt runt om i smör. Skär upp i skivor. Servera med valfria tillbehör.
Nu blev jag hungrig!