Nyårsmat en vanlig vardag

I veckan var det som sagt nyårsafton. Vi är många som la ner lite extra tid och pengar på en riktigt god, lite finare middag. En fin köttbit låg säkert på mångas huvudrättstallrikar. Själva åt vi en helt underbar älgentrecôte och potatisgratäng, sås och sallad till detta.

En nyårsmiddag en helt vanlig fredag!Ryggbiff är också en lite finare köttdetalj som det säkert var en hel del av er som åt. Nu visade det sig att jag hade en mycket fin bit ryggbiff liggandes hemma i frysen och den tinades upp till kvällens helt vanliga fredagsmiddag. Helstekt ryggbiff, färdiga pommes, grönsaker, bea och grillsås till denna. Ett glas rött slank ner för strupen! En nyårsmiddag en vanlig vardag alltså. Inte dumt alls!

Helstekt ryggbiff, 4 port

1 kg ryggbiff
salt, peppar
smör till stekning

Sätt ugnen på 175°C. Torka köttet torrt och gnid in salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsform. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är ca 56°C. Ta ut och låt köttet vila i folie. Precis innan servering, stek köttet hastigt runt om i smör. Skär upp i skivor. Servera med valfria tillbehör.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. JUNITJEJ skriver:

    Nu blev jag hungrig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.