God och hälsosam lasagne
De flesta av oss gillar väl klassisk lasagne ! En enkel men ändå så god pastarätt. Man kan göra den med köttfärs, kyckling eller varför inte en vegetarisk variant. Grunden brukar vara en köttfärs/kyckling/vegetarisk tomatbaserad sås, en bechamelsås – vit sås, ost och lasagneplattor som man varvar i en ugnssäker form och gratinerar i ugn.
Lasagne kan vara rena fettbomben men kan även ges en nyttigare kostym. Idag lagade jag till en riktigt nyttig variant som vi åt till middag. Istället för pasta använde jag hyvlad squash som plattor. Squash är både billigt och grymt gott och passar perfekt i en nyttigare lasagnevariant. Själva köttfärssåsen gjorde jag på kycklingfärs (mycket magert – endast 5% fett), hackad lök, vitlök, tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar och paprikapulver. Istället för bechamelsås använde jag helt vanlig keso. Såsen, keson och squashen varvades och skapelsen toppades med riven parmesanost. In i ugnen 30 minuter på 225 grader.
Hur gott som helst! Bara att äta och njuta med gott samvete!
Lasagne med squashplattor, 4 port
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g kycklingfärs
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 stor förpackning keso
1 squash
Valfri ost att toppa med
Bryn lök och vitlök. Smula ner kycklingfärsen och fortsätt bryna. Krydda efter smak. Ha i tomatpurén och de krossade tomaterna och låt puttra tills vätskan kokat bort. Hyvla squash med en osthyvel och strö över lite salt så att vattnet dras ut. Varva squashplattorna med kycklingfärsen och keson. Toppa med riven ost. In i ugnen ca 20 min på 225 grader.
det där måste jag verkligen prova någon gång. 🙂 har gjort lasagne på squash förut, men har aldrig provat ha i keso 🙂