Orka mer med gröt i magen

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit här på bloggen om hur viktigt det är att äta en god och nyttig frukost. Frukosten är ett av de viktigaste målen på dagen. En balanserad frukost i magen ger en mer stabil blodsockerkurva som gör att man mår bättre, orkar mer samt gör det lättare att hålla vikten.

Frukosten ska såklart vara både nyttig OCH god. Jag äter klassisk havregrynsgröt med äppelmos, kanel och mjölk eller fil, flingor/müsli/granola toppat med frukt eller bär samt kompletterar med ett par smörgåsar med gott pålägg. Jag varierar också med de populära mer proteinrika alternativen chiapudding/chiagröt, kvarg toppat med frukt eller bär och nötter, proteinpannkaka med topping eller liknande frukostalternativ (plus mina vanliga smörgåsar såklart).

Orka Proteingröt med smak av äpple och kanel.

Orka Proteingröt med smak av äpple och kanel.

Nu kan jag få det bästa av båda världar, dvs både gröt och mycket protein, på en och samma gång. Jag har nämligen fått pröva Orka Proteingröt med smak av äpple och kanel från Great Earth. Gröten är både nyttig och riktigt god, precis som jag vill ha det alltså! Den har inget tillsatt socker. Gröten innehåller hela 22 % protein, jämför med kvarg som innehåller ca 12 %. Gröten innehåller också chiafrön som ger ett tillskott av omega-3 fettsyror, faktiskt ger den mer omega-3 än fiskolja ger. Kombinationen hög andel protein, nyttiga fetter och hög fiberhalt gör att gröten mättar riktigt bra och man får den här stabila blodsockerkurvan man är ute efter.

Gröten säljs i portionsförpackningar om 50 gram styck. Perfekt för folk på språng!

Proteingröt på tillagning.

Proteingröt på tillagning.

Färdigkokad och klar.

Färdigkokad och klar.

Ät och njut!

Ät och njut!

Orka Proteingröt får högsta betyg av mig. Jag är helt såld. Den var verkligen god!!! Jag kokade den i mikrovågsugnen och den blev jättekrämig och fin. Otroligt god smak. Även de övriga i familjen som fick smaka lite tyckte den var toppen! Jag toppade min gröt med tinade svarta vinbär och sojamjölk. Mums!

Gröten funkar både som frukost, mellanmål eller återhämtningsmål. Den enda nackdelen jag kan komma på är att gröten är väldigt dyr. Ca 11 kr per portion. En kvarg kostar visserligen ungefär lika mycket, men en portion vanlig havregrynsgröt kostar inte många korvören… Man får variera sig helt enkelt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *