Frossa i bär

Pressfrukost på Miss Clara hotel. Dags att frossa i bär.

Pressfrukost på Miss Clara hotel. Dags att frossa i bär.

Inbjudande frukostbord!

Inbjudande frukostbord!

Ingen frukost är komplett utan fluffiga pannkakor!

Ingen frukost är komplett utan fluffiga pannkakor!

100% blåbärsjuice.

100% blåbärsjuice.

Imorse var jag på ett riktigt trevligt frukostevent där vi verkligen fick frossa i bär. Det var Power fruits som bjöd in till en hälsosam pressfrukost för att uppmärksamma sin kampanj Extraordinary properties of ordinary fruit, eller på svenska Enastående egenskaper hos vanliga frukter. Det är en treårig kampanj som avslutas i år. Precis som förra året fanns det representanter från polska bärindustrin som berättade om kvalitet och certifiering när det gäller europeiska bär. Polen är en stor exportör av bär, allt från färska eller frysta till bär i sprit, juice, sylt, marmelad etc.

Representanter från polska bärindustrin.

Representanter från polska bärindustrin.

Helena Nyblom.

Helena Nyblom.

Läkarens guide till den naturliga supermaten.

Läkarens guide till den naturliga supermaten.

Helena Nyblom, medicine doktor och författare till flera böcker om hälsa och kost, bland annat Supermat – Vägen till ett friskare liv, fanns också på plats och berättade om hur fantastiskt nyttigt det är med bär. De kan till och med hjälpa oss att förbättra vår hälsa. Genom att äta bär får man en friskare kropp men även det mentala måendet förbättras. Bär rekommenderas ofta för de som vill gå ner i vikt eftersom de innehåller massor av näringsämnen och få kalorier.

Morgonens "huvudperson" bären!

Morgonens ”huvudperson” bären!

Sagolikt vackert och minst lika gott!

Sagolikt vackert och minst lika gott!

Powerfruits!

Powerfruits!

Bär är riktiga powerfruits. De innehåller massa nyttigheter som tex

*Vitaminer och mineraler
*Fibrer som ger en bra tarmflora
*Antioxidanter som bland annat skyddar kroppens celler
*Nyttiga fettsyror som behövs för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler och tillverka hormoner och hormonliknande ämnen samt för att kroppen ska kunna ta upp de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K.

Den bästa vägen till hälsa och välmående är att äta en balanserad kost och komplettera den med frukt och bär. Satsa på att äta fet fisk, avokado, nötter, olivolja, fullkornsprodukter och så mycket frukt och grönt som sagt. Jag älskar bär och äter det mer än gärna. Mina bär har jag som toppings på yoghurt eller kvarg, strösslade över en god och matig sallad, i desserter och bakverk eller i smoothies.

Den här frukosten är svårslagen!

Den här frukosten är svårslagen!

Magiskt gott!

Magiskt gott!

Eventet hölls på Terrassen på Miss Clara hotel. En lokal med ett fantastiskt ljusinsläpp från inglasade väggar och tak. Magiskt vackert! Frukosten som dukades upp var minst lika vacker, och magisk, som lokalen. Fluffiga pannkakor, chiapudding toppad med blåbär, en smoothie, avokadomacka, fruktsallad, ren blåbärsjuice och te/kaffe. Det allra mest instagramvänliga och fantastiska var de stora generösa bärfaten med amerikanska blåbär, hallon och jordgubbar. Ni må tro att jag åt! Avokadomackan var bland det godaste jag ätit och den färska frukten – mums! Ja, det övriga gick verkligen inte av för hackor det heller!

Stort tack till Andreasson PR och Miss Clara för ett fantastiskt event.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *