Fröknäcke

Fröknäcke

Fröknäcke

Nu var det länge sedan jag bakade fröknäcke. Konstigt egentligen med tanke på att det är hur enkelt som helst att baka och riktigt nyttigt. De flesta recept är glutenfria och passar därför de flesta. Det allra bästa är ju att det är så gott! Nästan (men bara nästan) godare än chips! Krispigt, knäckigt och fullt med goda smaker. Missa inte att toppa brödet med extra flingsalt innan gräddning. Då blir det om möjligt ännu godare.

Gör själv från grunden eller använd mix.

Gör själv från grunden eller använd mix.

I helgen gjorde jag en ny omgång av Risentas fröknäcke med rotfrukter. Det är en bakmix som innehåller 50% fröer och kärnor, 10% rotfrukter, majs- och bovetemjöl. Den här mixen är egentligen på tok för dyr men det kan vara godaste fröknäcket jag ätit. Det borde inte vara svårt att få till ungefär samma smaker själv, men tiden har helt enkelt inte funnits på sista tiden. Då får jag betala för att någon annan gjort jobbet åt mig helt enkelt.

Brödet fungerar utmärkt som knäckebröd toppat med gott pålägg, som naturellt snacks eller bruten i mindre delar som topping på salladen, soppan, filen eller kvargen.

Vackra att se på...

Vackra att se på…

... men framför allt galet goda!

… men framför allt galet goda!

Jag rekommenderar verkligen alla att baka eget fröknäcke, från grunden eller med en mix. Suuupergott!

En sak bara. Det här inlägget är inget som helst samarbete. Har köpt mixen själv för egna pengar och får inte ett öre för att skriva detta inlägg. Vill bara tipsa er!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *