Frukt och grönt

Frukt och grönt - Recept från mitt kök och skafferi av Lotta Kühlhorn

Frukt och grönt – Recept från mitt kök och skafferi av Lotta Kühlhorn

Jag älskar att gå i saluhallar och på marknader. Att strosa runt bland alla frukter, grönsaker, bröd, ost, kött, fisk etc och insupa atmosfären, färgerna och dofterna är en fantastisk upplevelse. Vad gäller utomhusmarknader känner jag inte till så många här i Stockholm. Självklart säljs det frukt och grönt på de flesta större torg, men i övrigt känner jag bara till Bondens egen marknad samt Skansens Höstmarknad. När man går på marknader är vi många som inte följer en förutbestämd inköpslista utan man köper det som ser härligast och mest lockande ut. Ibland kan man komma hem med helt otippade saker man inte har en aning om hur de ska användas. Som tur är finns nu boken Frukt och grönt – Recept från mitt kök och skafferi av Lotta Kühlhorn till vår hjälp.

Ägg i tomatsås (Shakshuka)

Ägg i tomatsås (Shakshuka)

I boken har Lotta samlat de recept man behöver när man har varit på marknaden. Det är recept på allt från drinkar, dressingar, såser och marinader till mer kompletta måltider och efterrätter. Men inte bara recept på mat utan man kan också göra sådant som till exempel egen parfym, blonderingsmedel och hudkräm. Det finns också intressant och bra fakta kring den frukt och grönt som presenteras i boken. Huvudkapitlen är indelade på Citron, Apelsin, Äpple, Lök, Blomkål, Kål, Tomat, Päron, Zucchini, Aubergine, Purjolök, Banan och Grönkål. Det är en bra blandning mellan mer traditionella recept till moderna och nyskapande. Det är också en blandning mellan rätter med svenska smaker och rätter med utländska influenser.

Bananpudding

Bananpudding

Jag gillar verkligen boken. Perfekt att ha tillhands när man står där med sina ofta oplanerade grönsaksinköp och funderar på vad tusan man ska laga till. Nu får vi tips och inspiration och kan därmed förvandla tex det tråkiga blomkålshuvudet till en Blomkålsvåffla eller aubergine till Nasu Dengaku.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *