Enkla tisdagsmiddagen

Tisdagar är en stressig dag. Jobb, hämtning, matlagning, äta och vuxencrawl. Crawlen börjar redan 17:45 så det är högt tempo som gäller. Då gäller det att göra en enkel, snabblagad men god middag som hela familjen kan äta vid olika tidpunkter.

Idag föll valet på en favorit som jag faktiskt inte lagat på länge, korv stroganoff med ris och grönsaker. Den uppfyller alla kategorier som krävs, dvs gott, snabbt och lätt, omtyckt av alla och går att värma på utan att maten blir sämre för det. Perfekt denna stressiga tisdag.

Hur ser dina dagar ut?

Korv Stroganoff, 4-5 port

800 g falukorv
1 gul lök
5 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, paprikapulver

Skiva korven. Hacka löken. Fräs falukorven i lite smör. Låt löken fräsa med några minuter. Krydda. Häll på tomatpuré och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Häll i grädden och koka upp. Servera med ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *