LCHF skaldjurspaj
Kvällens middag blev ett litet experiment. Skaldjurspaj stod på matsedeln men jag testade att göra en lite annorlunda pajdeg. Det blev en pajdeg a la LCHF-dieten. Rätt och slätt är det en omelett som ersätter pajdegen.
Pajdeg a la LCHF
25 gram smör
6 ägg
1 dl grädde
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och grädde. Smält smöret i pajformen. När smöret är lätt brynt slå över äggblandningen och grädda tills ytan har fått en gyllene färg.
Eftersom pajen skall serveras kall eller rumstempererad lät jag pajdegen svalna medan jag blandade ihop fyllningen. Receptet är hämtat hos Sparkibaken.
Fyllning till skaldjurspaj
2 förpackningar crabfish
1 burk räkor
1 burk kräftstjärtar
4 hårdkokta ägg
4 dl creme fraiche
1 dl klippt dill
Salt, peppar, citronsaft
Dela crabfishen i mindre bitar. Blanda ihop allt till en röra och fyll det kalla pajskalet. Dekorera med lite dill.
Till pajen hade jag en blandad sallad.
Pajen var riktigt god!!! Pajdegen kan jag också verkligen rekommendera ifall man vill hålla ner på kolhydraterna. Ska testa att göra den igen till en varm paj nästa gång. Kommer nog bli super det också!
Senaste kommentarer