LCHF skaldjurspaj

Kvällens middag blev ett litet experiment. Skaldjurspaj stod på matsedeln men jag testade att göra en lite annorlunda pajdeg. Det blev en pajdeg a la LCHF-dieten. Rätt och slätt är det en omelett som ersätter pajdegen.

Pajdeg a la LCHF

25 gram smör
6 ägg
1 dl grädde

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och grädde. Smält smöret i pajformen. När smöret är lätt brynt slå över äggblandningen och grädda tills ytan har fått en gyllene färg.

Eftersom pajen skall serveras kall eller rumstempererad lät jag pajdegen svalna medan jag blandade ihop fyllningen. Receptet är hämtat hos Sparkibaken.

Fyllning till skaldjurspaj

2 förpackningar crabfish
1 burk räkor
1 burk kräftstjärtar
4 hårdkokta ägg
4 dl creme fraiche
1 dl klippt dill
Salt, peppar, citronsaft

Dela crabfishen i mindre bitar. Blanda ihop allt till en röra och fyll det kalla pajskalet. Dekorera med lite dill.

Till pajen hade jag en blandad sallad.

Pajen var riktigt god!!! Pajdegen kan jag också verkligen rekommendera ifall man vill hålla ner på kolhydraterna. Ska testa att göra den igen till en varm paj nästa gång. Kommer nog bli super det också!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *