Hylla helfabrikat

Idag sjunger jag helfabrikatets lovsång! Jag har begränsat med tid och orken finns inte alltid att stå i köket efter en stressig dag på jobbet. Vill inte ha för mycket stress under den lilla fritiden jag har. Det finns bra och okej halvfabrikat och man är inte sämre mamma/kvinna/husmor för att man tar en genväg eller två ibland.

I helgen när jag var och handlade hittade jag kycklingburgare i affärens frysdisk och för ovanlighetens skull fick ett sånt paket följa med hem. Därför blev kvällens middag  kycklingburgare med Max Frisco bröd och de klassiska hamburgertillbehören (ost, sallad, gurka, tomat, röd lök, paprika, rädisor, avokado, bostongurka, senap, ketchup, mango raja, grillsås, hamburgerdressing och ost).

Maten var mycket god och uppskattad och framför allt fick jag värdefull tid över till att vara med mina barn istället för att stå vid spisen och laga mat!

En liten reflektion, burgarna innehöll bara 61% kycklingkött. Får det ändå kallas kycklingburgare???

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Erica skriver:

    Jag har fått uppfattningen av att både halv- och helfabrikat har blivit bättre och bättre under den senaste tiden, både smakmässigt och innehållsmässigt. Detta på grund av att det har blivit så starkt kritiserat och många producenter har velat kunna erbjuda bra produkter, och det är ju bra, eftersom tiden och orken till att laga allt från grunden ju inte alltid finns hos oss. 🙂 Jag älskar att laga mat, men även jag tycker om att kunna vinna tid med lite välsmakande helfabrikat ibland. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *