Galapremiär av Stora Vänliga Jätten

Galapremiär av Stora Vänliga Jätten.

Galapremiär av Stora Vänliga Jätten.

Dags för galapremiär av SVJ.

Dags för galapremiär av SVJ.

På fredag 22 juli har en ny barnfilm regisserat av den mycket kände och älskade Steven Spielberg premiär runt om i landet. Men redan idag var jag och familjen på galapremiär av Stora Vänliga Jätten. Vi var inbjudna av Petré Event och Nordisk Film till denna exklusiva visning av filmatiseringen av Roald Dahls familjeäventyr The BFG (Big Friendly Giant). Den publicerades 1982 och har förtrollat läsare i alla åldrar sedan dess.

Det bjöds på frikostigt på snacks, godis och dricka.

Det bjöds på frikostigt på snacks, godis och dricka.

Innan filmen bjöds det frikostigt på snacks, godis och dricka i foajen. Det var chips från Estrella, sura Dino-godisar från Haribo samt dricka från Kullamust.

Filmen, som går i 3D, är berättelsen om en unga föräldralös Sophie från London som blir kidnappad av en stor skrämmande jätte till Jättarnas land. Han visar sig dock vara en vänlig vegansjäl, och lystrar till namnet Stora Vänliga Jätten, SVJ, som bara vill henne väl. Det finns dock nio andra jättar som inget hellre vill än att mumsa människobarn och regelbundet ger sig in till London för att mätta sin hunger. Detta måste givetvis Sophie och SVJ sätta stopp för.

Laddade för en två timmar lång barnfilm.

Laddade för en två timmar lång barnfilm.

Barnen älskade filmen. De tyckte den hade allt – spänning, humor och en underbar story. Mattias tyckte också filmen var bra men något seg. Själv var jag inte imponerad alls. Jag tyckte den var seg, trist och helt utan story. De två timmar filmen varade kändes som en evighet. Visst hade den vissa roliga sekvenser och var bra gjord, men det räckte inte för att rädda upp filmen. Barnen säger att jag är den enda i hela salongen som tyckte filmen var usel. Tur att smaken är som baken. Stort tack till Petré för en mycket bra ordnad premiär!

Köttfärsbiffar och potatis på restaurang Kalori i Kungshallen.

Köttfärsbiffar och potatis på restaurang Kalori i Kungshallen.

Efter filmen gick jag och familjen och åt lunch i Kungshallen på restaurang Kalori. Fantastiskt god och nyttig mat till ett hyggligt pris. Vi åt alla köttfärsbiffar med potatis och grönsaker. Man behöver inte alltid äta skräpmat. God och nyttig husmanskost passar lika bra till kräsna barn som vuxna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *