Kokosbollsmoothie – nyttigt och gott!

Att dricka juicer och smoothies är en trend som har hängt med nu ett tag och populariteten verkar inte avta. Det kommer ständigt nya hälsosamma receptböcker och sociala media svämmar över av recept på goda, matiga, nyttiga och hälsosamma juicer och smoothies av alla de slag. Vi har ingen juicepress (den vi hade gjorde vi oss av med då den användes så sällan och tog så stor plats) men smoothies gör vi ofta. Inte till frukost, men perfekt till mellanmål eller kvällsmål.

Dags att göra en hälsosam smoothie

Dags att göra en hälsosam smoothie

I helgen blev jag sugen på delikatobollar, alltså kokosbollar. Vi hade inga hemma men varför inte skapa en smoothie med smak av kokosboll?! Havregryn, kakao, kokos och kaffe ingår när man bakar kokosbollar. Nu la jag till sojamjölk som bas (vaniljyoghurt hade också passat bra), lite vaniljpulver och en banan för att få det krämigt och extra mättande. Resultatet blev toppen! Det smakade verkligen kokosboll. Det perfekta mellanmålet när du är sugen på något sött och gott men ändå hälsosamt!

En krämig och god chokladbollsmoothie!

En krämig och god kokosbollsmoothie!

Kokosbollssmoothie, 2 glas

1 banan
2 dl sojamjölk
1 dl havregryn
1 kryddmått äkta vaniljpulver
2 msk kakao eller oboy
1 msk kallt kaffe
2 msk kokos

Lägg ner samtliga ingredienser och några isbitar i blendern. Mixa slätt! Drick och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    men herregud va gott !! Jag ÄLSKAR ju kokosbollar !! 🙂
    Kram på dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.