Gatogether med chilenska smaker och Spot and Tell

Kvällens program

Visst smakar mat bättre i trevligt sällskap? Och visst smakar mat godare i kombination med god dricka? Och visst smakar allting bättre i trevlig och inspirerande miljö? Det är många små komponenter som bidrar till helheten!

Uppdukade bord med vinet i fokus

Av Spot and Tell blev jag inbjuden till en chilensk afton med vinet Gato Negro, en sk Gatogether!. Eventet ägde rum på Restaurang Supper, en restaurang med inriktning just mot sydamerikansk mat. Under kvällen hade jag alltså förmånen att få njuta av både trevligt sällskap, god mat och god dricka.

Härligt kallt Rosévin från Gato Negro

Trevlig start på en trevlig kväll!Vi var cirka 50 glada och uppsluppna tjejer och killar. Många bekanta och kära ansikten men även en hel del nya vänskapsband knöts under kvällen. Vilken härlig stämning som skapades!

Kvällens matMaten dukas upp mitt på bordet och delas påUnderbara smaker och färgerBara att ta för sig och hämta mer!Vi njöt av fantastiskt god chilensk tapasmat och fick lära oss hur vinet Gato Negro förhöjer smakupplevelsen. Först serverades vi chips och avokadosalsa, charkuterier och oliver. Till det Gato Negros lättdruckna rosévin. Själva middagen bestod sedan av ett choklad och chilikryddat långkok på högrev, tacochips, gräddfil, tacos de pescado (fisktaco), ceviche del caribe, empanadas, chorizo med chimichurri och bröd och hembakat bröd med avokadoaioli. Vitt och rött Gato Negro dracks efter eget smak och tycke. Till efterrätt en chilensk dessert som var någon typ av mördegsbotten, en god kräm på och toppad med riven choklad och rabarber. Allt var så fantastiskt fint och gott och trevligt!

Gato Negro förhöjde mat och stämning!Min egen vinblend är på gång!Vi fick också göra vår egen vinblend. Vinmakaren Miguel Rencoret fanns på plats och lärde oss alt om druvornas olika toner. Även om druvsorten är densamma kan smakerna skilja sig åt beroende på hur högt eller lågt över havet som druvorna odlats. Vi fick lära oss vilka råvaror och kryddor som är vinvänner och vilka som är svårare att kombinera med vin. Vi fick också skapa vår egen mix.

En resa till Chile stod på spel till den bästa vinblenden. Jag som knappt känner skillnad på rödvinsvinäger och en 300 kr rödvinsflaska höftade bara till min mix lite och kallade den Spit & Spot. Självklart blev jag inte den lyckliga vinnaren men jag gick ändå hem mätt och lycklig efter en mycket trevlig och givande kväll!

Stort tack till Agnieszka, Kinna, Gato Negro och Supper!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Kinna skriver:

    Tack själv för att du var med. Roligt att du uppskattade kvällen och tyckte det var kul aktivitet! Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *