En nygammal höstnyhet

Drömmen för en glassälskare som jag!Jag älskar glass. Allt från sk fulglass, typ GB Glace och Sia-glas, till sk finglass typ Häagen-Dazs och Ben & Jerry. Mjukglass är något alldeles speciellt för mig och framför allt på sommarhalvåret ser jag till att få i mig så många mjukglassar som möjligt!

Häagen-Dazs Coffee

Rätt person på rätt plats. I torsdags hade jag förmånen att delta på ett glassmingel/glassfika som Häagen-Dazs anordnade. På glassminglet avslöjades höstens nya smak och som jag trodde (kolla in min gissning på Instagram @jessicasundberg72) är den nya smaken Coffee (kaffe). Coffee-smaken är en nygammal favorit som nu återlanseras i Sverige efter önskemål från oss konsumenter.

Dags för det stora avslöjandet!

Häagen-Dazs Coffee var verkligen jättegod. Jag gillar ju egentligen inte kaffe men i kombination med den välsmakande Häagen-Dazs glassen blev det riktigt gott, och det menar jag verkligen. Kaffesmaken var ganska diskret och mjuk och gav på något sätt en karamellig ton. Glassen var inte alls så där sötsliskig som många glassar kan vara utan en helt perfekt dessertglass, framför allt för oss vuxna.

Bubbel och snittar

När vi kom bjöds vi först på bubbel och snittar. Anka i salladsblad, chips med löjrom och kex med Karl-Johan svampgucka. Delikata som bara den!

Medan vi avnjöt detta fick vi höra om Häagen-Dazs historia och filosofi, Glassakademins budord och sist men inte minst fick vi lära oss massor om kaffe.

Höjdpunkten på minglet?!

Provsmakningen av glassen var såklart själva höjdpunkten och den gjorde nog ingen besviken. Hoppas Coffee-smaken är här för att stanna!

Efter glassen var det dags för den svenska fikatraditionen. Kaffe -> fika! Glassakademi-medlemmen Frederik Zäll hade skapat fikatillbehör som skulle passa bra just till denna nygamla Coffee-smak.

Fantastiska bakverk som bara slank ner i magen

Vi bjöds på de mest underbara kanelbullar ni kan tänka er, havreflarn med mockafyllning, Oreo-cookies toppat med maräng smaksatt med kaffe och en stor skål Coffee-glass med chokladsås, konjaksgrejs och kanderade nötter. Alltså, gudars så gott!!! Skulle vidare på fin middag efteråt så fick hålla tillbaka lite på frosseriet men jag åt och njöt så till den himla grad!

Häagen-Dazs Coffee finns i butik från 8 september. Häng på låset!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Marlene skriver:

    Haha! Vilken snygg bild på mej 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *