Genväg till god mat
Idag stod Kelda för matlagningen med en smart genväg till god mat. Sen behöver vi inte kolla innehållsförteckningen – huvudsaken det var gott och gick snabbt och lätt att laga. Kvällens middag blev Chicken Tikka masala. Jag köpte bara kyckling och en förpackning Kelda exotic sauses med tikka-smak (nej, jag fick den inte gratis). Kycklingen stektes, sedan hällde jag över såsen och fick snabbt en smakrik gryta. Kelda Tikka masala har en bas av tomat, yoghurt och grädde som är smaksatt med traditionella indiska kryddor av spiskummin, ingefära, koriander, kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Till tikkan serverade jag hembakta naan-bröd med vitlökssmör och ris för den som ville ha det (ingen) samt gräddfil och grönsaker.
Mycket gott!
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
smör, vitlök
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Pensla med smält smör, eventuellt också med pressad vitlök samt lite salt.
Senaste kommentarer