Dragen gris i Crock-Pot

Jag känner mig verkligen inne vad gäller dagens matlagning. Dels så lagade jag en variant av Pulled pork, som ju fortfarande är hett som tusan, dels lagade jag till den i min Crock-Pot, som ju är på allas läppar just nu. Jag älskar Pulled pork och jag älskar min Crock-Pot! Kan inte bli mycket bättre än så här alltså!

Långt inne i frysen hittade jag en bit knäckta revben av svensk raspgris från Scan. De har legat där ett tag så lika bra att laga till den och varför inte slowcooking i pottan?! Av fläskkarré gör man pulled pork. Använder man revben heter det istället wet ribs. Men grunden är densamma och personligen tycker jag det smakar i princip likadant.

Taco-lunch

Vi åt vårt kött som tacos, dvs i fahitasbröd och nachochips med sedvanliga taco-tillbehör som ost, rödlök, sallad, gurka, tomat, paprika, majs, guacamole, salsa och gräddfil. Man kan även äta köttet i bröd likt en hamburgare med avokado och dressing eller varför inte med potatismos, sallad och coleslaw.

Pulled pork och wet ribs är faktiskt galet gott!!! Har ni mot förmodan inte testat något av det förut är det hög tid nu!!!

Jag använde min Crock-Pot men har du ingen går det lika bra att göra i en ugnssäker gryta med lock.

Wet ribs tillagat i Crock-Pot

Wet ribs, 4 port

1 kilo knäckta revben
1 tesked Worcestershiresås
1/2 tesked vinäger
1/2 flaska barbequesås
1 tesked oregano

Blanda alla ingredienser i en skål. Lägg revbenen i din crock-pot eller i en ugnssäker gryta och bred såsen över köttet. Sätt pottan på low (eller ugnen på 100 grader och ställ in grytan med locket på) i 8 timmar. Köttet är klart när du kan dra av köttet från benen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *