Lax med favoritrisotton

Ett par gånger på våra finmiddagar på lördagarna har vi valt att äta fisk istället för kött. Egentligen är det konstigt att man inte äter fisk oftare på finare middagar och bjudningar än vad man (vi???) gör. Fisk är ju så gott. Men det är klart. Fisk är rätt känsligt. En del är allergiska mot fisk och skaldjur och en del gillar inte (tror sig inte gilla) fisk överhuvudtaget eller vissa fisksorter, etc etc. Kött är ett mer säkert kort.

I vilket fall. Båda gångerna har vi valt färsk tonfisk. Alltså hur gott är inte det?! Till tonfisken serverade vi en helt fantastisk smakrik och krämig spenat- och tomatrisotto. En riktigt nyttig variant gjord på endast buljong, vin och fullproppad med smakrika tomater och bladspenat. Den bara måste ni pröva.

Ugnsbakad lax med risotto och coleslaw

Den här risotton blev tillbehör till kvällens middag som blev ugnsbakad lax. Tack vare risottons krämighet och laxens saftighet behövdes ingen ytterligare sås. Däremot en fräsch coleslaw gjord på riven vitkål, riven morot, rivet äpple, kvarg, salt och peppar. En riktigt fin och god middag som lika gärna skulle kunna serverats på en middagsbjudning!

Ugnsbakad lax

Våga fisk helt enkelt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *