Lax med favoritrisotton
Ett par gånger på våra finmiddagar på lördagarna har vi valt att äta fisk istället för kött. Egentligen är det konstigt att man inte äter fisk oftare på finare middagar och bjudningar än vad man (vi???) gör. Fisk är ju så gott. Men det är klart. Fisk är rätt känsligt. En del är allergiska mot fisk och skaldjur och en del gillar inte (tror sig inte gilla) fisk överhuvudtaget eller vissa fisksorter, etc etc. Kött är ett mer säkert kort.
I vilket fall. Båda gångerna har vi valt färsk tonfisk. Alltså hur gott är inte det?! Till tonfisken serverade vi en helt fantastisk smakrik och krämig spenat- och tomatrisotto. En riktigt nyttig variant gjord på endast buljong, vin och fullproppad med smakrika tomater och bladspenat. Den bara måste ni pröva.
Den här risotton blev tillbehör till kvällens middag som blev ugnsbakad lax. Tack vare risottons krämighet och laxens saftighet behövdes ingen ytterligare sås. Däremot en fräsch coleslaw gjord på riven vitkål, riven morot, rivet äpple, kvarg, salt och peppar. En riktigt fin och god middag som lika gärna skulle kunna serverats på en middagsbjudning!
Våga fisk helt enkelt!
Senaste kommentarer