Gott & Grillat
*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta ***
Vi grillar året runt. Inomhus på vår Tefal OptiGrill eller Brevill, utomhus på kol- eller gasolgrillen. Vissa maträtter kan man även grilla i ugn eller grillpanna på spisen. När Mattias får välja blir det ofta en god köttbit, jag grillar gärna kyckling. Min favorit är KycklingSteak och Bear Can Chicken. Grillad kyckling i ugn äter vi nästan varje helg. Det tar visserligen lite tid men sköter sig själv i ugnen, är billigt, hälsosamt och framför allt magiskt gott. Självklart skulle jag gärna äta grillad kyckling oftare, även till vardags. Då är dock tiden ofta knapp. Eller på vintern om man inte orkar släpa fram utegrillen. Tack vare Kronfågels senaste nyhet, Gott & Grillat, är detta nu möjligt. Gott & Grillat är grillade klubbor, ben eller miniklubbor klara att äta.
I serien Gott & Grillat ingår BBQ klubba, BBQ ben och Miniklubba. Kycklingen, som är gjord av svensk gårdskyckling, är kryddmarinerad och färdiggrillad. De olika delarna kan ätas både varma och kalla och passar bra med de flesta smaker och tillbehör. Funkar lika bra till lunch som middag, hemma vid köksbordet som del av en hälsosam måltid, framför tvn som snacks med olika dipsåser och röror, på utflykter och sommarens alla picknickar. Kanske det allra bästa för mig och familjen, äntligen kan man få grillad kyckling utan ansträngning under sommarens kommande båtturer! Enkelt och bekvämt!
Kyckling på fredag är ju ett vedertaget uttryck, även om Kyckling på fredag utmanas av svennebanan-tacos som ofta äts just på fredagar. Men hemma hos oss blev det Gott & Grillat Kyckling till fredagsmiddag. Till kycklingen gjorde jag ett av mina absoluta favorittillbehör, crushed potatoes eller krossad potatis om man så vill. Knaprig krossad potatis med ett mjukt inre. Överraskande gott och riktigt enkla att göra.
Nu är jag ju kycklingälskare ut i fingerspetsarna, men den här kycklingen var verkligen så god! God marinad vilket gav kycklingen en riktigt fin smak. Bäst smakade klubban och benen med sin klassiskt kryddade marinad. Samtliga kycklingdelar var riktigt saftiga och möra men även här fick klubban och benen högst betyg. Vi valde äta kycklingen varm. Det tog bara 5-10 minuter att värma i redan varm ugn. Ett tips är att sätta på grillfunktionen sista minuterna för att få extra krisp på skinnet. Framför allt miniklubborna hade mått bra av detta.
Marinaden var verkligen god men ska jag vara helt ärlig föredrar jag min egen kryddning eller marinad. Då gäller det dock att ligga steget före och planera och förbereda maten/kycklingen i god tid innan. Priset känns också något högt. Rekommenderat pris strax under 50 kr/förpackning. Färdiggrillad, hel varm kyckling i butik brukar kosta ungefär lika mycket.
Gott & Grillat fick totalt sett högt betyg av hela familjen. En smart lösning när tiden är knapp.
Krossad potatis, 4 port
8–12 fasta potatisar
1 tsk rosmarin
1 tsk flingsalt
3 msk olivolja
Koka potatisen i ca 20 minuter. Häll av vattnet och låt potatisarna ånga av. Lägg dem på en plåt. Kryssa dem lätt med en kniv och tryck ned dem med baksidan av en träsked så att de krossas lätt. Krydda med rosmarin och salt och häll över olivoljan. Grädda potatisen i 225 grader i 20–30 minuter tills de har fått fin färg och är knapriga men med ett mjukt inre.
Senaste kommentarer