Kanel- och honungsbakade äpplen i Crock Pot

Dags att baka Kanel- och honungsbakade äpplen i Crock Pot

Dags att baka Kanel- och honungsbakade äpplen i Crock Pot

Jag älskar verkligen efterrätter och sötsaker. Godis av alla de slag, kakor, bullar, muffins, glass, chips och tilltugg, chokladfondant, ostkaka, frozen cheesecake, kladdkaka, etc. Listan kan göras lång. Alla godsaker behöver inte vara onyttiga och sockerstinna. Gillar ni kladdkaka och Bounty men ändå vill äta nyttigt måste ni testa dessa magiska recept. Idag gjorde jag ytterligare en nyttig dessert. Kanel- och honungsbakade äpplen i Crock Pot.

Ser läckert ut redan innan tillagning!

Ser läckert ut redan innan tillagning!

Äpple och kanel är en beprövad vinnande kombination. Servera tillsammans med vaniljkvarg eller vaniljglass och det blir en smakexplosion! Det är också en bra dessert som lätt varieras efter antalet personer. Är man tex två tar man bara två äpplen och så slipper man rester.

Så här ser det ut efter 2.5 timmar.

Så här ser det ut efter 2.5 timmar.

Klart att servera.

Klart att servera.

Att ugnsbaka äpplen i Crock Pot är inte bara supersmidigt. Det ger även extra goda äpplen. När det gäller just ugnsbakade äpplen så ska man ge dem tid. Ju lång­sammare de bakas desto mer smak och härligare konsistens får de. Det är viktigt att servera äpplena ljumna och få en härlig kontrast till den kalla glassen eller kvargen. Ät och njut!!!

Kanel- och honungsbakade äpplen

Kanel- och honungsbakade äpplen

Kanel- och honungsbakade äpplen, 4 port

2 äpplen
1/2 dl havregryn
1/2 msk kanel
2 msk smör
2 msk honung

Kärna ur äpplena och dela dom på mitten. Lägg med snittsidan ner på ett bakplåtspapper i Crock Pot. Strö över havregryn. Lägg gärna gryn även i det urkärnade hålet. Pudra över kanelen över äpplena. Ringla över honung och lägg en klick smör på varje äppelhalva. Låt gå på svag värme i 2,5-3 timmar. Servera med en god vaniljglass eller för ett mer hälsosamt alternativt en klick smaksatt vaniljkvarg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *