Kanel- och honungsbakade äpplen i Crock Pot
Jag älskar verkligen efterrätter och sötsaker. Godis av alla de slag, kakor, bullar, muffins, glass, chips och tilltugg, chokladfondant, ostkaka, frozen cheesecake, kladdkaka, etc. Listan kan göras lång. Alla godsaker behöver inte vara onyttiga och sockerstinna. Gillar ni kladdkaka och Bounty men ändå vill äta nyttigt måste ni testa dessa magiska recept. Idag gjorde jag ytterligare en nyttig dessert. Kanel- och honungsbakade äpplen i Crock Pot.
Äpple och kanel är en beprövad vinnande kombination. Servera tillsammans med vaniljkvarg eller vaniljglass och det blir en smakexplosion! Det är också en bra dessert som lätt varieras efter antalet personer. Är man tex två tar man bara två äpplen och så slipper man rester.
Att ugnsbaka äpplen i Crock Pot är inte bara supersmidigt. Det ger även extra goda äpplen. När det gäller just ugnsbakade äpplen så ska man ge dem tid. Ju långsammare de bakas desto mer smak och härligare konsistens får de. Det är viktigt att servera äpplena ljumna och få en härlig kontrast till den kalla glassen eller kvargen. Ät och njut!!!
Kanel- och honungsbakade äpplen, 4 port
2 äpplen
1/2 dl havregryn
1/2 msk kanel
2 msk smör
2 msk honung
Kärna ur äpplena och dela dom på mitten. Lägg med snittsidan ner på ett bakplåtspapper i Crock Pot. Strö över havregryn. Lägg gärna gryn även i det urkärnade hålet. Pudra över kanelen över äpplena. Ringla över honung och lägg en klick smör på varje äppelhalva. Låt gå på svag värme i 2,5-3 timmar. Servera med en god vaniljglass eller för ett mer hälsosamt alternativt en klick smaksatt vaniljkvarg.
Senaste kommentarer