Grilla på riktigt

Grilla på riktigt!

Grilla på riktigt!

Nu är väl ändå våren här på riktigt med sol och stigande värme. Sedan kommer sommaren med varma, långa dagar och ljumma sköna kvällar. Semester och ledig tid kanske. Det här innebär att grillsäsongen officiellt är här. Snart går grillarna varma i vart och vartannat hem. Det känns som om Valborg och 1a maj var det officiella startskottet här i stan. Det är mysigt att grilla och smakerna blir så mycket godare. Vad vi lägger på grillen varierar men vi har självklart våra favoriter som ständigt återkommer. Inspiration till nytänkande tas tacksamt emot och till hjälp finns nu den nya kokboken Grilla på riktigt av Per Ehrlund.

Per Ehrlund är en av Sveriges mest anlitade grillinstruktörer och har varit med i flera grilltävlingar. I Grilla på riktigt ger han oss värdefulla tips och goda råd på hur man gör för att få bästa möjliga grillresultat. Han delar även med sig av sina bästa och enligt sig själv godaste recept för olika typer av styckningsdetaljer samt recept för fisk, skaldjur och grönsaker.

Faktadel där allt det viktigaste finns samlat som man behöver känna till för att ta kontrollen över sin grill.

Faktadel där allt det viktigaste finns samlat som man behöver känna till för att ta kontrollen över sin grill.

Ta dig tid att läsa igenom faktadelen som Per har skrivit där allt det viktigaste finns samlat som man behöver känna till för att ta kontrollen över sin grill. Han tar upp olika grilltyper med fakta, för- och nackdelar. Grillmetoder och vilken man ska använda när. Hur man sköter grillen. Och att röka i sin grill.

Recepten sträcker sig från gamla klassiker till mer nyskapande recept.

Recepten sträcker sig från gamla klassiker till mer nyskapande recept.

Recepten upptar självklart största delen av boken. Det är allt från tilltugg, förrätter, huvudrätter, efterrätter och olika tillbehör. Det mesta ska tillagas på grillen men det finns även recept som passar till det grillade men inte tillagas på själva grillen.

Underbara bilder som får en att vilja tända upp grillen omedelbums!

Underbara bilder som får en att vilja tända upp grillen omedelbums!

Några exempel på de recept vi bjuds på är Rökt brieost, Hängmörad ryggbiff med kappa, Djävulskyckling och Pamplona.

Grillad spetskål - alltså, hur gott?!

Grillad spetskål – alltså, hur gott?!

Vi testade grillad spetskål i helgen. Doften som spreds påminde om den som bildas när man kokar blomkål (fis rent ut sagt) men smaken!!! Alltså, hur gott?! En riktig hit! Välsmakande, saftigt och ett perfekt tillbehör till kött/fisk/fågel/vego.

Kloka ord från ett sant grillproffs.

Kloka ord från ett sant grillproffs.

Jag är inte jätteimponerad av boken. Faktadelen känns tunn och som gammal skåpmat. Inte mycket nytt ens för en amatörgrillare som jag (det är som i många andra familjer maken som står vid grillen i 99% av fallen). Receptdelen har jag samma uppfattning om. Tunn och som gammal skåpmat. Inget nytt eller speciellt som lyfts fram. Liknar mest en grillspecial-bilaga i en gammal kvällstidning/matmagasin. Boken får betyget 2 av 5 sunda av mig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *