Grillfrossa på City Gross Power Meat

Igår på eftermiddagen åkte jag och min kära kollega Sara in till Kungsträdgården och deltog på eventet City Gross Power Meat. Ett utvalt antal bloggare och press fick ta del av ett fullmatat pressmöte, fantastisk grillunch, presentation av säsongens grillnyheter och med oss hem fick vi varuprover från de olika leverantörerna.

Bland säsongens nyheter märks t ex marinerad grillbacon, marinerad  lättrökt grillkarré, vildsvinsspett, grillcobra marinerad i mango/jalapeño, grillskinka resp kamben med smak av äpple och hickory, flintastek med ramslök, grillschnitzel, gourmetkotlett, färskkorvar (bratwurst, chorizo, salsiccia, roastwurst), beer can chicken, crème fraiche gourmet med ingefära och chili, grilloumi, halloumiburgare, bougiourd (klassisk grekisk snabbmat), grillsåser med nya smaker (flytande rökarom, het vinägersyrlig, rödvinsmarinad, tapasinspirerad het aioli), miljösmart engångsgrill, gasoldriven rökgrill och nästa generationen kolgrill (påminner om gasolgrill). Leverantörerna var Arla, Caj P/Hauggen-Gruppen, Dalsjöfors, Everfresh, Fontana, Korvbrödsbagaren, Kronfågel, Landmann, Sjöboden och Ugglarps.

Grillunchen var tillagad av Svenska Grillandslaget. Det bjöds på mängder av godsaker. Dels säsongens nyheter jag skrivit om ovan, dels annat som helgrillad gris, oxfilé, bringa, olika kycklingdelar, fläskfilé, olika sorters exotiska och mindre exotiska fiskar, grillade grönsaker, såser, färska grönsaker och bröd. Till dessert bjöd Arla på en mjukglassnyhet som kommer att släppas vecka 17 (om jag minns rätt). Det är en mjukglass som man gör själv hemma och kommer att finnas i smakerna jordgubb, choklad och vanilj.

Maten var LJUVLIG! Jag tog inte bara en gång, inte bara två gånger utan tre! Man märkte att det var mästerkockar som tillagat maten.

Samtidigt utanför presstältet pågick en av kvaltävlingarna till Grill & BBQ SM 2013.

Själva pressmötet var det, som det verkade, inte många som brydde sig så mycket om. Det satt kanske ett tiotal personer i publiken bara. Jag och Sara lyssnade lite grann men hann inte stanna så länge. Det handlade såklart mycket om grillning och olika nyheter inom detta segment, matlagning och matlagning i böcker och tv.

Med oss hem fick vi en gigantisk mängd varuprover. Det var helt enkelt ett urval av de nyheter som presenterades och som jag skrivit om ovan. Vi fick även hem lite frukt och grönt som passar perfekt att lägga på grillen eller ha till det grillade. Nu kommer det ätas grillat ett långt tag framöver!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.