Lyxiga köttbullar i Crock Pot

Dags att laga lyxiga köttbullar i Crock Pot

Dags att laga lyxiga köttbullar i Crock Pot

Köttbullar på midsommarbuffén är ett måste. En av favoriterna hos både stor och liten. Lyxa till det och använd älgfärs till köttbullarna. Receptet skiljer sig inte mycket från vanliga köttbullar, men älg kräver en smakrik färs. Kryddning som kryddpeppar, timjan, socker och senap är valfritt – ta i om du vill ha lite twist på köttbullarna och få dem lite vildare. Jag gillar att göra köttbullar i min Crock Pot. Man får köttbullar med djupare smak, de kräver ingen tillsyn samt att om man vill kan man enkelt tillaga en god grädd- eller tomatsås direkt ner i tillagningsgrytan. Till midsommar blir det därför lyxiga köttbullar i Crock Pot.

Färdigt!

Färdigt!

Helt underbara älgfärsbullar!

Helt underbara älgfärsbullar!

Det här är mitt bästa recept på älgköttbullar just nu.

Bästa köttbullarna till midsommarbuffén!

Bästa köttbullarna till midsommarbuffén!

Lyxiga köttbullar

500 gram älgfärs
1 gul lök
3/4 dl ströbröd
1.5 dl mjölk eller grädde
1 ägg
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk salt
Exempel på extra kryddning – 0.5 tsk timjan/1 tsk socker/2 msk stark senap
2 msk smör att steka i

Blanda ströbröd med mjölk eller grädde i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter. Riv löken. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna i bunken med ströbrödet. Blanda väl. Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma små köttbullar och lägg på fat eller bakpapper. Smörj botten på Crock-Pot. Lägg ner köttbullarna. Man behöver inte bryna köttbullarna innan tillagningen. Man kan däremot pensla över soja i slutet på tillagningen för mer färg. Låt gå på låg effekt 4 timmar. Sila bort vätskan. Häll ut eller används som bas i en brun- eller gräddsås.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.