Gulaschsoppa med färs och chorizo
Det är inte ofta jag gör soppa, men en sån dag som idag, strålande sol, vitt av frost och några minusgrader, passade det perfekt. Det blev ett recept på gulaschsoppa från en tidning jag köpte häromdagen, Vår bästa mat. Det var en bra tidning, kommer att testa fler recept därifrån. Soppan blev jättegod, speciellt korven i den var populär. Nästa gång lägger jag i minst två korvar istället för en som det är i det ursprungliga receptet.
Gulaschsoppa med färs och chorizo, 4 port
300 g köttfärs
1 chorizo
1 gul lök
3 paprikor i olika färger
4 potatisar
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
salt, peppar
Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna skivor. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna. Lägg ner korv, lök, paprika och potatis i grytan och låt det fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka soppan i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche och persilja och servera till soppan.
Senaste kommentarer