Gulaschsoppa med färs och chorizo

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Det är inte ofta jag gör soppa, men en sån dag som idag, strålande sol, vitt av frost och några minusgrader, passade det perfekt. Det blev ett recept på gulaschsoppa från en tidning jag köpte häromdagen, Vår bästa mat. Det var en bra tidning, kommer att testa fler recept därifrån. Soppan blev jättegod, speciellt korven i den var populär. Nästa gång lägger jag i minst två korvar istället för en som det är i det ursprungliga receptet.

Gulaschsoppa med färs och chorizo, 4 port

300 g köttfärs
1 chorizo
1 gul lök
3 paprikor i olika färger
4 potatisar
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
salt, peppar

Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna skivor. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna. Lägg ner korv, lök, paprika och potatis i grytan och låt det fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka soppan i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche och persilja och servera till soppan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *