Halloumi hotpot i Crock Pot

Halloumi hotpot i Crock Pot

Halloumi hotpot i Crock Pot

Den gröna boomen är här för att stanna. Jag skrev om detta redan igår i samband med att WWF lanserade One Planet Plate. Vi själva äter mer vego och ni är fler som efterfrågar vegetariska recept än tidigare. En av mina personliga favoriter är kokos- och linscurry som är helt magisk! Halloumi är en annan favorit. Vilket uppsving denna produkt fått de senaste åren. Den fungerar till så mycket. Att steka, grilla, riva, fritera etc. Att använda det som råvara är väldigt tacksamt. Idag använde jag den i en hotpot, Halloumi hotpot i Crock Pot.

Börja med att koka rotsakerna.

Börja med att koka rotsakerna.

Mixa grovt och lägg i övriga ingredienser i grytan,

Mixa grovt och lägg i övriga ingredienser i grytan,

Crock Pot har jobbat klart.

Crock Pot har jobbat klart.

Oj vad gott det blev! Otroligt krämig maträtt. Det berodde inte bara på kokosmjölken, då den inte var särskilt fet, 17%. Krämigheten kom istället dels från de mixade grönsakerna, dels från linserna som kokade samman på ett perfekt sätt. Och vilka fantastiska smaker denna hotpot hade! Att toppa med stekt halloumi satte pricken över i. Osten gav perfekt sälta, krisp och tuggmotstånd! Den här rätten kvalar in på topplistan av mina vegetariska rätter. Helt klart något ni måste testa!

Magiskt god halloumi hotpot.

Magiskt god halloumi hotpot.

En av mina godaste vegorätter helt klart!

En av mina godaste vegorätter helt klart!

Halloumi hotpot i Crock Pot, 4 port

1/2 gul lök hackad
1/2 klyfta vitlök
1/2 morot i grova tärningar
1 palsternacka i grova tärningar
1 1/2 dl gröna kokta linser
1 1/2 dl röda kokta linser
150 g sötpotatis i tärningar
1 msk röd currypasta
1 buljongtärning
1 tsk salt
1/2 tsk färsk riven ingefära
1 krm chiliflakes
1 krm spiskummin
1 burk kokosmjölk
vatten
100 g halloumi i bitar
150 g broccoli

4 port basmatiris

Hacka lök, vitlök , morot och palsternacka grovt. Lägg i Crock Pot. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna, ca 1 1/2 dl. Kör på hög värme i 1.5 timmar. Mixa grovt med stavmixer. Lägg i röda och gröna linser, broccoli samt sötpotatis. Tillsätt buljong, röd currypasta, ingefära samt alla kryddor. Häll på kokosmjölk och stäng locket. Låt gå 2.5-3 timmar på låg. Fyll eventuellt på med vatten under tiden. Smaka av grytan med mer kryddor efter smak. Toppa med nystekt, tärnad halloumi. Servera grytan med kokt basmatiris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *