Krämig kycklingsallad

Vem älskar inte en god, nyttig och krämig sallad? Perfekt under sommarens varma dagar eller när man bara vill ha något lätt och inte orkar stå i köket hela dagen. Varför inte ta med salladen på en utflykt eller till havs?! Jag fick hem ingredienser och recept från Pischa och hälsoappen Lifesum för att kunna laga en krämig kycklingsallad.


Salladen var verkligen magiskt god och fick tummen upp av hela familjen (ja, minus grönsaksvägraren Gustaf som fick något heeelt annat!). Otroligt fräscht och smakrikt. Till nästa gång, för jag lovar det blir fler gånger, skippar jag sellerin och lägger till mer rödlök. Lägg gärna till en brödskiva eller två för att få in bra kolhydrater!

Krämig kycklingsallad, 4 port
600 g kycklingfilé (vego: 1 paket tofu)
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 rödlök
120 g selleri (kan uteslutas)
4 äpplen
5 dl grekisk lättyoghurt eller lättkvarg
400 g vindruvor
120 g salladsmix
1/2 tsk chiliflakes
Värm ugnen till 220 grader. Vänd kycklingen i olivolja och 0.5 tsk av saltet. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga i 20 minuter eller tills den är färdig. Riv kycklingen med en gaffel och låt den svalna. Hacka löken och sellerin. Skär äpplena i kuber och dela på vindruvorna. Blanda kycklingen, sellerin, äpplena, löken och vindruvorna och yoghurten eller kvargen. Krydda med resten av saltet och chiliflakes. Servera med sallad och njut.
Senaste kommentarer