Halloween på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund

Halloween på Gröna Lund

Peppen är total!

Peppen är total!

Ge dig in i leken om du leken kan tåla!

Ge dig in i leken om du leken kan tåla!

Halloweenfirande är verkligen något som vuxit rekordsnabbt i Sverige de senaste åren. På gott och ont om ni frågar mig. Vad jag kan se på bloggen hade vi vår första halloweenfest hemma redan 2008. Senast det begav sig var 2014. 2015 var vi husvärdar i Halloweenjakten. Utskurna pumpor är en fin tradition många liksom vi har infört. Förra året firade vi Halloween på Kolmården och i år kan man för första gången fira Halloween på Gröna Lund.

Pumpor vart man än vänder sig!

Pumpor vart man än vänder sig!

Snälla häxor på Lilla Området.

Snälla häxor på Lilla Området.

För första gången i tivolits historia öppnas i år grindarna till ett storslaget Halloweenfirande. Under hela höstlovet (27 okt-5 nov) har man möjlighet att få uppleva magiska miljöer, underhållning på scenerna, läskiga skräckhus och magpirrande attraktioner. Halloween på Gröna Lund har verkligen något för alla. Lilla Området anpassas för de yngre besökarna med vänliga häxor, pumpor, en barnföreställning ”Jakten på det perfekta buset” och ett spökmysigt Pettson o Findus-hus. På Stora Området hittar man mer läskiga Halloween-miljöer, en eldshow på Stora Scen, en zombiezon och fyra skräckhus.

Majsfältet.

Majsfältet.

Altare vid Dia de Muertos.

Altare vid Dia de Muertos.

House of Nightmares byter namn till House of even worse Nightmares och har fått nya mardrömmar, Blå Tåget kryddas med levande spöken, ett helt nytt skräckhus Motel Hell(o) har byggts upp och Lustiga huset blir OLustiga Huset där illasinnade clowner numera huserar. När mörkret lägger sig öppnar den uppbyggda Zombie Zone där man möter onda väsen och infekterade Zombies. I övrigt kan man besöka bland annat Majsfältet, Häxans offerplats och Kyrkogården. Om vädret tillåter hålls även alla åkattraktioner öppna.

Läskiga skelett.

Läskiga skelett.

Inte så snälla Zombies på Stora Området.

Inte så snälla Zombies på Stora Området.

Motel Hell(o).

Motel Hell(o).

Brysk portvakt på Motel Hell(o).

Brysk portvakt på Motel Hell(o).

Jag och barnen hade igår förmånen att få försmak på denna höstens höjdpunkt. Tyvärr var vädret inte med oss. Det ösregnade hela tiden vi var där. Det förde med sig att alla åkattraktioner var avstängda av säkerhetsskäl. Allt var inte heller helt färdigställt, bland annat Motel Hell(o). Men humöret och viljan var det inget fel på. Vi utnyttjade varenda minut på plats till max och hade riktigt kul.

House of even worse Nightmares

House of even worse Nightmares

Dead or alive?!

Dead or alive?!

Gröna Lund har verkligen gjort ett kanonjobb! Otroligt snygga, verklighetstrogna miljöer. Fantastiska skådespelare. Interaktionen med besökarna är grymt skicklig och fantastiskt rolig. Sätter guldkant på besöket. Man känner sig sedd och delaktig. Skådisarna balanserar verkligen på en skör tråd men går inte överstyr. De är bra på att pejla besökarnas reaktioner. Spökhusen och de nyuppbyggda halloween-inspirerade upplevelserna är imponerande. Följ gärna Gröna Lunds åldersrekommendationer och väg in hur lättskrämda just dina barn är.

OLustiga huset.

OLustiga huset.

Kan man bli mer elak än den här figuren?!?!?!

Kan man bli mer elak än den här figuren?!?!?!

Illasinnad clown....

Illasinnad clown….

Har du clownfobi? Skippa OLustiga huset!

Har du clownfobi? Skippa OLustiga huset!

Välkommen in i Zombie Zone.

Välkommen in i Zombie Zone.

Både Gustaf, 10 år och Filippa, 13 år var otroligt kaxiga innan besöket och skulle minsann besöka alla skräckhus. Motel Hell(o), som har skräckfaktor 5 av 5, höll som ”tur” var stängt då det i nte var helt färdigställt ännu. Filippa och Gustaf steg av efter halva House of even worse nightmares, Gustaf blundade sig igenom Blå tåget, Filippa som är rädd för clowner gick inte ens in i OLustiga huset, Gustaf vågade sig inte in i Zombie Zone. Själv är jag inte alls lättskrämd men blev mycket imponerad och fascinerad. Otroligt bra gjort!

Burnt Out Punks - missa INTE!

Burnt Out Punks – missa INTE!

Eldshowen med Burnt Out Punks, som spelar varje kväll kl 20:00, får ni inte missa. Säger bara, WOW!

Låt mig säga så här. Jag tycker helt klart att ni ska besöka Halloween på Gröna Lund. Det är en upplevelse ni sent kommer glömma. Ni gör det precis så läskigt som ni själva vill. Gröna Lunds syfte är inte att skrämma, utan att roa. Sedan är det upp till er vad ni klarar av och var ni sätter era gränser.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Liniz Travel skriver:

    Wow ser sååå mycket fram emot det när vi går! Vi kunde ju inte igår! Läskigt det ser ut! Kram

  2. Hej Jessica!
    Jag och sonen vara också där igår och vi håller med; man gör det precis så läskigt som man själv önskar. Min son blundade sig också igenom Blå Tåget men gick in i zombiezonen…det var ungefär max vad han klarade av! 🙂

  3. Jenny skriver:

    Så härligt och läskigt på samma gång ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *