Härliga förutsättningar för alla Tjejmilenlöpare

Idag var det dags för min andra miltävling för året. Tjejmilen gick av stapeln ute på Djurgården. De yttre förutsättningarna var perfekta. Solen sken och det var lagom varmt. 28000 tjejer var anmälda. Jag fick starta i första startgruppen eftersom jag sprang på 44:56 förra året. Min uppladdning inför loppet har inte direkt varit perfekt vad gäller kost och sömn, men å andra sidan springer jag inte för att ”vinna”, utan för att det är kul och en personlig utmaning. Många värmde upp innan loppet, själv stod jag mest med familjen och hängde.

Klockan 12 gick startskottet. Jag kände mig trött och seg i kroppen första kilometern. Jag försökte hålla mitt eget tempo och peppade mig själv hela tiden. Sen kom jag in i ett bra flow och kroppen kändes piggare. Jag tog det relativt lugnt den första halvmilen och sprang på mer och mer de sista kilometrarna. Jag tog rygg på löpare som låg framför mig, men flera av dom sprang jag om så då fick jag ta rygg på nya. Det kändes kul och peppande och var ett tecken på att det gick bra. Sista kilometern kändes lång och seg men jag kunde öka lite på upploppet. Jag gick i mål på tiden 42:44 och hamnade på plats 79!!!

Jag är hur nöjd som helst. Det som grämer mig är att jag hade kunnat disponera loppet annorlunda. Jag hade krafter kvar. Jag skulle behöva någon som vägleder mig hur man lägger upp ett lopp. Min egen teori är att jag borde springa på snabbare tidigare under loppet eftersom jag just har krafter kvar mot slutet. Som det är idag vågar jag inte gå på för hårt för tidigt eftersom jag inte tror på min egen förmåga och faktiskt inte vet vad jag klarar av.

Efter målgång blev jag kramad, pussad och grattad av mina barn och min härliga man! Jag fick en fin medalj, smoothie, vatten, banan och ostkaka. Sen åt vi lunch i solskenet och gröngräset. Jag hade gjort ordning kycklingwraps som smakade fantastiskt gott. Gustaf ratade dock maten. Till honom fick vi köpa en varmkorv. Sen delade vi på ostkakan till efterrätt.

Sammanfattningsvis var det en härlig dag och en bra prestation av mig! Kanske är jag ett löparlöfte på gamla dar 🙂 ?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Judith Faronius skriver:

    Grattis till den fina placeringen! Kram M

  1. september 6, 2010

    […] Leva sunt En blogg om mat och träning « Härliga förutsättningar för alla Tjejmilenlöpare […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *