Harry, Gunnar och presenten

Harry, Gunnar och presenten

För någon vecka sedan fick jag hem barnboken Harry, Gunnar och presenten av Kajsa Gordon och Sofia Nordin. Det är den första boken av förhoppningsvis många i en serie om syskonen Harry och Gunnar som bor tillsammans med sin mamma Mimmi.

Boken tycker jag passar barn i åldern 7-10 år. Det är en lagom lång kapitelbok med fina illustrationer av Caroline Röstlund.

Det är inte lätt att gå ut med hundar

I Harry, Gunnar och presenten vill bröderna vill ge sin mamma en fin födelsedagspresent och försöker få ihop pengar till detta. De tar olika jobb som att laga och sälja cyklar, tvätta bilar, gå ut med hundar och sitta barnvakt. När födelsedagen närmar sig inser de att de inte hinner få ihop tillräckligt med pengar till den present de sett ut. Då hittar de en burk med pengar i skafferiet hemma som deras mamma har skramlat ihop och gömt och från burken lånar de, utan att fråga, resten av pengarna som behövs till presenten. Självklart kommer mamma på dom och komplikationer uppstår.

Pengarna räcker inte till mammas present

En varm och humoristisk berättelse med ett fint budskap och lagom djup. Jag läste boken både för Gustaf, 7 år, och Filippa, 9 år, och vi gillade den mycket alla tre. Rolig, spännande och lagom lång. Vi ser fram emot fler böcker i serien!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *