Tjälknul på kalv

En rätt som är mycket populär här hemma är tjälknul. En norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme och äts kall i tunna skivor.

Snart blir det middag

I helgen letade jag som en tok efter en fin bit viltkött till en tjälknul men hittade ingen. Istället blev det tjälknul gjort på kalv. Det var väldigt gott det med! Vi hade dock lite otur med att köttet visade sig ha en hel del senor som man inte såg från utsidan. Det gjorde att kalvtjälknulen inte var lika mör som tjälknulen gjord på viltkött brukar vara, men smaken var det sannerligen inget fel på.

En portion med underbart god mat

Tjälknul, kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker blev en fantastiskt god torsdagsmiddag!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Karro skriver:

    Låter mycket gott.
    Måste testas, tack för tipset.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *