Hej då odiskade osthyvlar och ost med skidbacke

Hej då odiskade osthyvlar och ost med skidbacke

Hej då odiskade osthyvlar och ost med skidbacke

Jag är ingen småbarnsmamma längre. Det är bara att inse, mina barn börjar bli stora. 9 och snart 12 år. De äter numera ofta mellanmål hemma efter skolan. Precis som jag när jag var yngre verkar de ha en kärlek för limpmackor med ost och Oboy till detta. Oboy får de vanligtvis bara till helgen men regler verkar inte följas – när katten är borta dansar råttorna på bordet. Det är sällan barnen diskar efter sig och osten ser ut som Hammarbybacken. Men nu säger vi hej då odiskade osthyvlar och ost med skidbacke. Jag har nämligen fått testa färdigskivade ostar i extra tunna skivor från Valio.

Färdigskivade ostar i extra tunna skivor från Valio

Färdigskivade ostar i extra tunna skivor från Valio

Jag brukar vanligtvis inte köpa hem färdigskivad ost då jag tycker skivorna är för tjocka, men äntligen finns en produkt med bra tjocklek på osten. Valio Tunna Skivor finns i tre smaker – Gouda, Gräddost och Port Salut. Som all annan hårdost är den naturligt laktosfri.

Naan-bröd med Port Salut.

Naan-bröd med Port Salut.

Naan-bröd med Gouda.

Naan-bröd med Gouda.

Perfekt vardagsost för hela familjen. Fungerar lika bra hemmavid som på sommarens härliga picknickar. De är ganska milda men har ändå viss smak. Gouda är tunnast i tjockleken och den som jag tyckte bäst om rent smakmässigt. Jag gillar egentligen stark, lagrad ost och hade gärna även sett en mer ”vuxensmak” och mer vällagrad ost i det nya sortimentet. Men faller dessa väl ut i försäljning lär inte det vara helt omöjligt att det också dyker upp i sinom tid. Mattias delade min smakuppfattning. Gustaf och Filippa däremot var stormförtjusta. De gillade alla tre smakerna. Gus hade kunnat käka upp ett helt paket själv om vi inte hade sagt stopp och belägg. Den enda osten han har gillat hittills är annars Västerbottenost, så vi är glada över att vi äntligen hittat en ost som även passar barnen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Fröken M skriver:

  Perfekt ju ! Jag HATAR när killarna gör en skidbacke av osten,
  men biter oftast ihop för att undvika tjafs för en sån struntsak.
  MEN det stör mig verkligen när osten ser ut som en ”dörrstopp” 😉
  ( och ligger osten färdigskivad i kylen så är det ju väldigt enkelt att gå förbi och ta en liten bit…
  jag ÄLSKAR ost !! )
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *