Nötsmörsbakad soft müsli
(varuprov) Jag köper ofta produkter av varumärket Paulúns. God, nyttig och jämförelse vis hälsosam mat. Superlunchen är min favorit. Nu kommer ytterligare en produkt i Pauluns-familjen. Den här gången en ny müsli – Nötsmörsbakad soft müsli.
Müsli upplevs av många som ganska torrt och trist. Därför kommer nu Nötsmörsbakad soft müsli där havregrynen bakas i hasselnötssmör. De får därmed en mjukare konsistens och en lätt nötsmak. Nötsmöret ger inte bara smak utan även näring i form av protein och nyttiga fetter. Precis som Paulúns övriga sortiment innehåller nyheten inget tillsatt socker. Müslin kommer i två smaker – Hasselnötssmör, Hallon & Tranbär där hallon och tranbär blandas med nötsmörsbakade havregryn, ugnsbakade fröer och rostade hasselnötter samt Hasselnötssmör, Mandel & Dadlar där nötsmörsbakade havregryn kryddas med kanel och kardemumma och blandas med dadlar, rostade hasselnötter, hela mandlar och ugnsbakade fröer.
Tyvärr (?!) blev det en totalsågning av Nötsmörsbakad soft müsli hemma hos mig. Vi gillade den inte alls. Varken konsistens eller smak. Müslin var för mjuk och saggig. Det blev som en geggamoja där allt klumpades samman. Smaken var inte särskilt god. Allt fick någon konstig bismak över sig. Att müslin dessutom är en kaloribomb gör inte saken bättre. Nej, tacka vet jag min hemgjorda granola som jag gjorde en ny omgång av istället. Smakrikt, krispigt och alldeles underbart!
Senaste kommentarer