Hej Industrin!

På väg till Kavli

Idag har barnen och jag sagt Hej till Industrin under mottot Industrin tar matchen! En dag för oss som funderar på vart alla grejer i världen egentligen kommer ifrån. Hur de blir till och vem som kommer på hur de görs. Vi fick följa med på en upptäcktsfärd – hela vägen till källan.

Det fanns många spännande industrier att välja bland. Vi valde att åka till Kavli. Kavlis fabrik ligger strax utanför Stockholms innerstad, nämligen Älvsjö, Där blev vi visade robotar som tillverkar hamburgerdressing, mjukost, majonäs, senap, TigerYoghurt etc.

Smaskig frukost de luxe från Espresso House

Dagen började med att vi blev upphämtade med buss på Cityterminalen. Vi fick finfrukost från Espresso House i form av underbart god ostsmörgås, frukt, muffins de luxe och en juice. Den intog vi på bussen och det var underbart gott och en mycket bra start på en bra dag!

Kavlis fabrik i Älvsjö

En härlig Tigerkram innan rundvandringenLäckra i våra skyddskläderUnder dagen hade vi med en iPad där vi fick lära oss mer om Kavli och dokumenterade det vi var med om. Vår guide på fabriken var ingen mindre än chefen för Kavli. Innan vi gick in i fabriken fick dock barnen en stärkande kram av figuren Tiger. Sedan klädde vi på oss fina skyddsrockar, hårnät och tossor på fötterna och fick lov att ta av oss alla ringar, klockor och smycken. Vi fick även tvätta händerna mycket noggrant. Det måste vara väldigt rent i fabriken. Vem vill ha tex mjukost med hår eller dylikt i?!

En tom tub innan roboten fyller den

Tuberna vägs och kontrolleras av robotarnaMjukost fylls på i tomma förpackningarRåvaror av högsta kvalitet Vi fick en spännande guidning genom fabriken. När vi var där tillverkade de majonäs och mjukost. Vi fick se hur allt såg ut från början till slut. Från skinka och hela ostbitar till färdigförpackad ost. Alla produkter tillverkas i långa rör och stora tankar. Där blandas de till och hamnar sedan i tuber som körs ut med lastbil till affärerna. Det var mycket robotar som skötte arbetet men eftersom robotarna inte är så smarta krävdes det ändå en hel del människor på plats.

Underbar varmkorv med bröd och bästa tillbehören från Johnnys

Goda, klimatvänliga och hälsosamma alternativ till mjölkprodukterProvsmakning av mjukostUnderbart god och krämig Skyr, nyttig är den ocksåFikabröd som var supergodaMan fick styra en specialbyggd robot som bjöd på godisHela liganEfter rundvandringen bjöds vi på underbar lunch. Det var varmkorv i bröd med alla sorters Johnnys senap, ketchup och hamburgerdressing, alternativa yoghurtar och olika sorters alternativ till mjölk (sojamjölk, rismjölk, havremjölk) från Carlshamn, senaste nyheten från Skyr med smak av hallon/blåbär och 40% mindre socker och 200% mer protein, mjukost av olika slag på digestive-kex och nachochips, bullar, kakor, godis, te, kaffe och saft. Vilken fest!

Välfylld goodiebagAlternativa produkter från CarlshamnSkyr i pyramidform

Med oss hem fick vi en varsin välfylld goodiebag. Den innehöll senap från Johnnys, äkta majonäs, mjukostar och gratiskuponger på TigerYoghurt, Skyr och Kavlis färskaste nyhet Deli krämig bredbar ost. Jag fick även med en hel del Skyr med senaste smaken och ett urval av sortimentet från Carlshamn. Jag återkommer i senare inlägg om produkterna jag fick med hem!

Sammanfattningsvis hade vi en underbar och lärorik dag! Hej Industrin och TACK!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Sally skriver:

    Va kul att ni var så nöjda med besöket! Det var härligt att ha er med 😀

  1. maj 21, 2014

    […] Familjen Sundberg om sitt besök på Kavli […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *