Sur mat ger gladare kropp

Sur mat ger gladare kropp

Sur mat ger gladare kropp

Ni vet väl att surt är super för hälsan? Forskning visar att hur vi mår många gånger återspeglar vår bakterieflora i tarmarna. Obalans i tarmfloran påverkar bland annat immunförsvar, vikten, den psykiska hälsan och kan ge upphov till allergier. För att få en bra tarmflora behövs prebiotika och probiotika. Prebiotika finns bland annat i lök, tomater, vitlök och havre och stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier. Goda och nyttiga bakterier kan hittas i flera naturliga livsmedel och råvaror som vilda bär och frukter, syrade livsmedel, fil och yoghurt. Prebiotika stödjer probiotika och nyttiga bakterier. Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. Man ska försöka äta något syrat varje dag för att hålla magen i trim. Satsa på syrade grönsaker, isterband, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande. Sur mat ger gladare kropp!

Syrade rotsaker från Solsyran!

Syrade rotsaker från Solsyran!

Korvfestivalen i helgen fick jag hem en burk syrade rotsaker och en burk surkål från Solsyran. Dessa ska jag och familjen njuta av som tillbehör till en god lunch eller middag. Hittills har vi hunnit prova burken med de syrade rotfrukterna och de var helt fantastiskt goda! Smakrikt och fräscht! Se till att inte köpa syrade grönsaker i storburk då de i de flesta fall är pastöriserade. Pastöriseringen gör så att mjölksyrebakterierna dör. Det är ganska dyrt med kylda syrade grönsaker så jag tänkte framöver försöka syra grönsaker själv. Jag får återkomma med rapport hur det gått!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *