Härlig grillmiddag med wagyukött

Wagyukött och squash på kolgrillen

Det var så vackert väder igår att vi bestämde oss för att grilla en god köttbit till fredagsmiddag. Det gäller att ta tillvara på solen och de ljumma sensommarkvällarna nu så länge de varar. Mattias köpte fint kött i köttdisken på Kötthallen, den här gången blev det Wagyukött. Wagyuköttet en högre procentuell andel av det intramuskulära fettet som är en mycket god smakbärare och har fin förmåga att bibehålla saftigheten hos köttet under värmebehandling. Det är också ett betydligt hälsosammare fett hos Wagyudjuren med en lägre smältpunkt vilket gör att köttet smälter i munnen och upplevs som extra mört.

Världens godaste klyftpotatisar!

Vi tände upp kolgrillen eftersom vi hade gott om tid på oss innan det var dags för middag. Lite fredagsmys med chips och drink skulle klaras av först! Kolgrillen ger verkligen en helt annan, mycket godare och djupare grillsmak än gasolgrillen ger. Medan grillen tändes upp gjorde jag mina klyftisar-special med ett lika bra resultat som alltid!

Till köttet och klyftpotatisen hade vi en hemgjord bearnaisesås som Mattias köpte hem, också från Kötthallens delikatessdisk. Grillsås och grönsaker gav en komplett huvudrätt.

Fredagsmiddag de luxe!

Alltså, vilket kött! Det stämde helt och hållet, det liksom smälte i munnen och var oerhört fint och mört. Toppbetyg! Klyftpotatisen helt ljuvlig! Perfekt tuggmotstånd och lagom krispig. Den hemgjorda bean grymt god och grillsåsen lika god som vanligt! En makalös måltid jag mer än gärna gör om vilken dag som helst. En god kall öl satte dessutom pricken över i!

Konstigt nog fick jag även i mig världens bästa efterrätt. Jepp, en TipTop. My favourite!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *