Det lackar mot jul

God jul önskar ICA HomeJag har skrivit det förr men sommaren i Sverige har verkligen varit kanon! Blå himmel, soligt, varmt och bara helt underbart! Visst har det kommit någon skur då och då men det har nästan bara varit skönt, välbehövligt och efterlängtat. Inte minst för gräsmattan och trädgårdens skull.

Det känns dock som om sommaren väldigt snabbt gick över i höst. Ja, det kanske inte är höstHÖST redan, om ni förstår vad jag menar, men det är verkligen stor skillnad ute nu mot hur det var bara för någon vecka sedan. Kyliga morgnar, blåsigt, regn/moln/sol om vartannat, ingen jättevärme. Sedan att jobbet har dragit igång på allvar, bloggeventen duggar tätt (jag som har ett vanligt jobb får se till att välja ut godbitarna) och barnen börjar skolan bidrar troligen till den höstiga känslan.

Igår var jag  på PR-byrån Polhems julpressvisning. Jul redan i augusti – jo, jag tackar ja! Det ska börjas i tid!

Underbart att få mysa med tända ljus

Murriga, höstiga färger från IndiskaKlassiska röda färger från Claes OhlsonSilverBruntRosa och babyblåttTrä

Vi fick se höst- och julnyheter och gavs inspiration från bland annat Claes Ohlson, Ica Home, Indiska, Casall, Pierre Robert och Glitter. Som vanligt när vi går mot höst och vinter är det mörkare färger som gäller i inredningsdetaljerna -brunt, grått, vinrött och trä men självklart även de klassiska färgerna rött, grönt och silver. Accentfärger som rosa och babyblått finns också.

Härliga färgklickarMycket neonfärger till hösten/vintern

Träningskläderna för hösten uppvisar dock inte alls samma färgtrend som inredningsdetaljerna. Svart kommer alltid lika i topp i popularitet, men i övrigt är det kläder i starka, klara, härliga färger som kommer lysa upp ordentligt på gymmen och i löpspåren. Underbart tycker jag!

Meny för lunchen - mycket gott!Buffé - bara att ta sig förFörsta tallriken!Underbar efterrätt!Vi bjöds självklart på en lunch som gick i julens tecken – julmat med en modern touch. Jag älskar julmat och de hade verkligen lyckats bra med maten. Åh, vad jag åt! Det var hur gott som helst och är det inte så att första julmaten man äter är den som smakar som bäst eftersom man längtat så länge?! Efterrätterna ska vi inte tala om…! Saffranscheesecake på pepparkaksbotten samt saffransbiscotti från Åre Bageriet. Ahhhh!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Åh va kul!! Jag älskar julen och i år längtar jag efter mycket eftersom vi kommer ha en nybyggt hus att julpynta 🙂
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.