Höstens inspirationslunch med Kronfågel

Dags för höstens inspirationslunch med Kronfågel

Dags för höstens inspirationslunch med Kronfågel

Äntligen höst! Och äntligen dags för höstens bästa lunch. Idag gick nämligen höstens inspirationslunch med Kronfågel av stapeln. I inbjudan utlovades en lunch som skulle ge avtryck, och det vill jag lova att den gav på flera plan!

Svart dukning och manliga dryck.

Svart dukning och manliga dryck.

En meny som inte går av för hackor!

En meny som inte går av för hackor!

Minst två gånger om året bjuder Kronfågel in utvalda journalister och bloggare att under en fantastisk lunch få ta del av deras senaste produktnyheter. I våras presenterades en ny kycklingkorv och de fantastiska färdiga kycklingspetten. Idag var det dags att få njuta av höstens tre produktnyheter.

Dagens tatuerare sätter avtryck på gästerna!

Dagens tatuerare sätter avtryck på gästerna!

Jag gick all-in med tatuering både på ben och armar!

Jag gick all-in med tatuering både på ben och armar!

Temat på lunchen gick i manlighetens tecken. Kronfågels personal (och vissa av oss gäster lustigt nog) hade svarta tuffare kläder, det spelades rockmusik, det fanns en tatuerare på plats som gjorde ”avtryck” på flera av oss, vi bjöds på den manliga drycken öl osv. Orsaken till detta var en av höstens kycklingnyheter. Sedan urminnes tider är det kvinnan som har stått vid spisen medan mannen jagat efter krubbet. Under senare år har dock männens matlagningsintresse ökat och var tredje måltid lagas idag av en man. Men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor som väljer kyckling. Män väljer rött kött i större utsträckning än kvinnorna. För att försöka vända denna trend laseras därför KycklingSteak.

Höstens nyheter från Kronfågel.

Höstens nyheter från Kronfågel.

Magnus Albrektsson in action!

Magnus Albrektsson in action!

Mästerkock!

Mästerkock!

KycklingSteak är precis som det låter en stek fast med det hälsosamma kycklingköttet. En stor, saftig, stektålig och mycket smakrik urbenad kycklingklubba helt enkelt. Självklart gjord av svensk kyckling. Med denna hoppas man att även männen lockas och börjar förstå hur bra kyckling är för dom, deras hälsa och vår planet. Jag kan lova att det var den godaste nyheten Kronfågel har kommit med på länge. Min favorit som är kycklinglårfilé kan nästan slänga sig i väggen. KycklingSteak har en riktigt god smak, är supersaftig och med fantastiskt krisp och smak från skinnet som sitter kvar. Det billiga/rimliga priset gör det hela ännu bättre! Att fatet med steaks tog slut snabbt som blixten under lunchen säger allt.

Maten presenteras!

Maten presenteras!

Friterade citron- och vitlöksmarinerade Bosarps vingar med rökt paprikadipp

Friterade citron- och vitlöksmarinerade Bosarps vingar med rökt paprikadipp

Sedan var det dags för andra bullar (hehe). Fler än 100 miljoner färdiga köttbullar stoppar vi svenskar i oss per år. Men nu är det dags för andra nya och fräscha bullar när Kronfågel lanserar färdiglagade, kylda, svenska kycklingköttbullar i kyldisken. Kycklingköttbullarna passar utmärkt att servera med traditionella tillbehör som potatis, brunsås och lingonsylt eller pasta och ketchup. Vill man gå steget längre kan man testa köttbullarna till asiatiska tillbehör som nudlar, shirachamajonäs och shiitakesvamp. Det fick vi göra och det var en fullträff. Kycklingköttbullarna hade  mycket god kryddning, var saftiga, lagom stora och riktigt goda. Slog Mamma Scan med hästlängder!

Smörrebröd Bosarpsfärsbiff med gräddkokta kantarelller och picklad rödlök

Smörrebröd Bosarpsfärsbiff med gräddkokta kantarelller och picklad rödlök

Höstens tredje nyhet är att Kronfågel lanserar fryst ekologisk Bosarpkyckling på hela marknaden. Jag fick äta en Bosarpsfärsbiff som var gjord av Bosarp ekologisk kycklingfärs som var supergod.

Köttbullar med asiatisk sobanudelsallad, shirachamajjo, broccoli och shiitakesvamp

Köttbullar med asiatisk sobanudelsallad, shirachamajjo, broccoli och shiitakesvamp

Vi bjöds som sagt på en lunch där dessa tre nyheter spelade huvudrollen. Som vanligt stod Kronfågels fantastiske kock Magnus Albrektsson bakom buffén och skapade underverk. Både bildligt och smakmässigt. Den kocken alltså! Samtliga recept finns förresten på Kronfågels receptsida samt i speciellt framtagna broschyrer för dessa nyheter (Kyckling för köttälskare – Krispiga recept på KycklingStek samt Recept med andra bullar).

KycklingSteak med sockerärtscoleslaw, tomatsalsa och klyftpotatis

KycklingSteak med sockerärtscoleslaw, tomatsalsa och klyftpotatis

Mörk chokladcréme med salt karamellglass och karamelliserade nötter

Mörk chokladcréme med salt karamellglass och karamelliserade nötter

Meny: Friterade citron- och vitlöksmarinerade Bosarps vingar med rökt paprikadipp (undrar dock om det verkligen var vingar – tycker nog att det var klubbor, eller???), Anchochilidoftande KycklingSteak med sockerärtscoleslaw, tomatsalsa och klyftpotatis, Köttbullar med asiatisk sobanudelsallad, shirachamajjo, broccoli och shiitakesvamp, Smörrebröd Bosarpsfärsbiff med gräddkokta kantarelller och picklad rödlök och sist men inte minst Mörk chokladcréme med salt karamellglass och karamelliserade nötter. Hur gott?!?!?!?

Min första, men inte sista, portion av den goda maten.

Min första, men inte sista, portion av den goda maten.

To-die-for!

To-die-for!

Jag är så glad att jag ges möjligheten att få njuta av allt detta goda! Tack, tack, tack Kronfågel och Magnus! Och självklart tack till mina fina bloggkollegor <3

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *