Höstens inspirationslunch med Kronfågel
Äntligen höst! Och äntligen dags för höstens bästa lunch. Idag gick nämligen höstens inspirationslunch med Kronfågel av stapeln. I inbjudan utlovades en lunch som skulle ge avtryck, och det vill jag lova att den gav på flera plan!
Minst två gånger om året bjuder Kronfågel in utvalda journalister och bloggare att under en fantastisk lunch få ta del av deras senaste produktnyheter. I våras presenterades en ny kycklingkorv och de fantastiska färdiga kycklingspetten. Idag var det dags att få njuta av höstens tre produktnyheter.
Temat på lunchen gick i manlighetens tecken. Kronfågels personal (och vissa av oss gäster lustigt nog) hade svarta tuffare kläder, det spelades rockmusik, det fanns en tatuerare på plats som gjorde ”avtryck” på flera av oss, vi bjöds på den manliga drycken öl osv. Orsaken till detta var en av höstens kycklingnyheter. Sedan urminnes tider är det kvinnan som har stått vid spisen medan mannen jagat efter krubbet. Under senare år har dock männens matlagningsintresse ökat och var tredje måltid lagas idag av en man. Men när det kommer till kycklingrätter är det än så länge mest kvinnor som väljer kyckling. Män väljer rött kött i större utsträckning än kvinnorna. För att försöka vända denna trend laseras därför KycklingSteak.
KycklingSteak är precis som det låter en stek fast med det hälsosamma kycklingköttet. En stor, saftig, stektålig och mycket smakrik urbenad kycklingklubba helt enkelt. Självklart gjord av svensk kyckling. Med denna hoppas man att även männen lockas och börjar förstå hur bra kyckling är för dom, deras hälsa och vår planet. Jag kan lova att det var den godaste nyheten Kronfågel har kommit med på länge. Min favorit som är kycklinglårfilé kan nästan slänga sig i väggen. KycklingSteak har en riktigt god smak, är supersaftig och med fantastiskt krisp och smak från skinnet som sitter kvar. Det billiga/rimliga priset gör det hela ännu bättre! Att fatet med steaks tog slut snabbt som blixten under lunchen säger allt.
Sedan var det dags för andra bullar (hehe). Fler än 100 miljoner färdiga köttbullar stoppar vi svenskar i oss per år. Men nu är det dags för andra nya och fräscha bullar när Kronfågel lanserar färdiglagade, kylda, svenska kycklingköttbullar i kyldisken. Kycklingköttbullarna passar utmärkt att servera med traditionella tillbehör som potatis, brunsås och lingonsylt eller pasta och ketchup. Vill man gå steget längre kan man testa köttbullarna till asiatiska tillbehör som nudlar, shirachamajonäs och shiitakesvamp. Det fick vi göra och det var en fullträff. Kycklingköttbullarna hade mycket god kryddning, var saftiga, lagom stora och riktigt goda. Slog Mamma Scan med hästlängder!
Höstens tredje nyhet är att Kronfågel lanserar fryst ekologisk Bosarpkyckling på hela marknaden. Jag fick äta en Bosarpsfärsbiff som var gjord av Bosarp ekologisk kycklingfärs som var supergod.
Vi bjöds som sagt på en lunch där dessa tre nyheter spelade huvudrollen. Som vanligt stod Kronfågels fantastiske kock Magnus Albrektsson bakom buffén och skapade underverk. Både bildligt och smakmässigt. Den kocken alltså! Samtliga recept finns förresten på Kronfågels receptsida samt i speciellt framtagna broschyrer för dessa nyheter (Kyckling för köttälskare – Krispiga recept på KycklingStek samt Recept med andra bullar).
Meny: Friterade citron- och vitlöksmarinerade Bosarps vingar med rökt paprikadipp (undrar dock om det verkligen var vingar – tycker nog att det var klubbor, eller???), Anchochilidoftande KycklingSteak med sockerärtscoleslaw, tomatsalsa och klyftpotatis, Köttbullar med asiatisk sobanudelsallad, shirachamajjo, broccoli och shiitakesvamp, Smörrebröd Bosarpsfärsbiff med gräddkokta kantarelller och picklad rödlök och sist men inte minst Mörk chokladcréme med salt karamellglass och karamelliserade nötter. Hur gott?!?!?!?
Jag är så glad att jag ges möjligheten att få njuta av allt detta goda! Tack, tack, tack Kronfågel och Magnus! Och självklart tack till mina fina bloggkollegor <3
Senaste kommentarer