Fattiga riddare

Dagens lunch gjordes av Filippa. Det blev Fattiga riddare. Receptet tog hon från sin bok Minsta kokboken av Johanna Westman och Astrid Gandini. Till riddarna hade vi kanel- och sockerstekta äpplen. Det blev jättegott och Filippa var väldigt stolt, med all rätt!

Fattigare riddare och stekta äpplen

Fattigare riddare och stekta äpplen

Fattiga riddare, 2 port

2 ägg
1 dl lättmjölk
1 tsk socker
1/4 tsk salt
4-6 skivor vitt bröd
2 msk smör

Vispa samman ägg, mjölk, socker och salt. Vänd bröden i äggsmeten och lägg upp dom på en tallrik. Stek i smör i stekpanna i ung 2 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Vänd och stek lika länge på andra sidan. Lägg upp på en tallrik och servera med socker- och kanelstekta äppelskivor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.