Inkokt lax med wokade grönsaker

Jag har för första gången gjort inkokt lax. Det var otroligt enkelt att göra – det enda som krävs är en dags framförhållning, och det var otroligt gott. Vi äter mycket lax hemma så det är bra att kunna variera tillagningen. Det är dessutom en väldigt fettsnål tillagningsmetod att koka mat. Man använder ju inget fett alls!

Receptinspirationen kommer från DN söndag 4/4 2010.

Inkokt lax, 4 port

600 g lax

Lag:
saften av ½ citron
dillstjälkar
1 liter vatten
2 tsk salt

Till laxen hade vi wokade grönsaker (finstrimlad vitkål, salladskål, morot och rödlök). Den toppades med en god sojadressing.

Sojadressing:
1 dl soja
2 msk risvinäger
2 msk vatten
1 msk flytande honung
2 msk senap
½ dl olivolja
2 msk sesamolja
1 msk finhackad schalottenlök
½ dl rostade sesamfrön
medelhavssalt

Vi hade även kokta ägg och gröna ärtor samt en vitlökssås till maten. Vårig, fräsch och god laxrätt! Rekommenderas verkligen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *