Kronfågel Minutstrimlor av lårfilé
*Inlägget innehåller varuprov* Alla som känner mig privat och som läser min blogg/följer mig på sociala media vet att jag älskar kyckling! Kyckling i alla dess former. Har mängder med recept på bloggen. Några av mina favoriter är Kyckling äpple-curry, Chicken Satay och hel grillad kyckling. När det kommer till styckningsdelar föredrar jag att köpa kycklinglårfilé då den är mest saftig och mör. Kronfågels Chicken steak (urbenad klubba med skinn) är också en favorit. Nu kommer Kronfågel med ytterligare en nyhet som verkligen faller mig i smaken, Kronfågel Minutstrimlor av lårfilé.
Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé. Nu kommer uppföljaren som alltså är strimlor av lårfilé. Perfekt för den bekväma konsumenten som snabbt vill slänga ihop en kycklingrätt i köket. Kycklingen kan gå direkt ner i pannan och blir klar på 5 minuter. Passar till exempel i wok, grytor och ugnsrätter. Själv passade jag på att laga till en av rätterna som finns i den receptbroschyr Kronfågel har tagit fram. Kormagryta med kyckling.
Den milda korman är kanske den mest älskade av alla indiska rätter. I Kronfågels recept tillagas den med nyheten minutstrimlor lårfilé och serveras med curryrostade kikärtor, basmatiris och naanbröd. För extra snabb middag används kormasås på burk och färdiga naanbröd. Perfekt vardagsmat som är både snabblagad och god. Galet gott om ni frågar mig och familjen! Nu lyxade vi till det och köpte nygräddade garlic naan från en indisk restaurang i närheten av där vi bor, men jag testade även det färdiga naanbrödet från affären och det var förvånansvärt nog fantastiskt gott. Kikärtorna tar en stund i ugnen med det är också så värt tiden. Kan förberedas dagen innan för att värmas på till middagen. Vill man göra egna naan har jag ett toppenrecept ni gärna kan testa.
Kormagryta med kyckling och curryrostade kikärtor och sesamnaan-bröd, 4 port
Kormagryta:
1 förpackning Minutstrimlor – Lårfilé, 550 g
1 gul paprika
1 rödlök
1 msk riven ingefära
raps- eller olivolja till stekning
1 burk kormasås, 350 g + 1 dl vatten
1 tsk salt och nymalen svartpeppar efter smak
färsk mynta
Curryrostade kikärtor:
1 förpackning kikärtor, 380 g
1 vitöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
Naanbröd:
1 förpackning naanbröd, 260 g
20 g smör
1 msk sesamfrön, gärna svarta och vita
2 tsk flingsalt
Till servering
Basmatiris
Curryrostade kikärtor: Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av på dubbla hushållspapper. Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.
Naanbröd: Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.
Kormagryta: Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5-6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet låt allt bli varmt.
Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.
Senaste kommentarer