Innan snön faller

Jag har precis läst ut boken Innan snön faller, skriven av Helena Kubicek Boye. Helena är psykolog, föreläsare och författare. Boken är Helenas debutroman men hon har tidigare gett ut fyra faktaböcker. Innan snön faller går under kategorin spänningsroman och  utforskar enligt bokens beskrivning gränsen mellan det normala och vansinnet.

Innan snön faller

Innan snön faller

På den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för fängelse.
Nyutbildade psykologen Anna Varga får en tjänst där. Men glädjen över att lämna Stockholmslivet bakom sig förbyts snart i skräck. Det börjar med att hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död. Driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet.Hoten mot Anna blir allt allvarligare. Någon vill inte att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?

Det låter onekligen som en spännande bok. Och spännande är den. Jag tycker dock att den är för ytlig och går inte ner på djupet tillräckligt mycket. Storyn hinner inte utvecklas och händelseförloppet går för snabbt fram. Man hinner inte heller lära känna karaktärerna tillräckligt mycket. De blir mer statister till händelserna. Synd då storyn har mycket mer att ge.

Sammanfattningsvis en bra bok för en som jag som sällan tar mig tid att läsa. Korta kapitel, lättläst och lätt att hoppa in och ut i handlingen.

Tanken är att detta är första boken i serien om Anna Varga. Kanske kommer både handling och karaktärer att utvecklas framöver!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.